• Organizatorii au sperat să reducă la jumătate amprenta de carbon a Jocurilor prin utilizarea unui sistem de răcire cu apă sub sat.
  • Aparatele de aer condiționat au fost la mare căutare.
  • Organizatorii au declarat că au dat delegațiilor permisiunea de a cumpăra sau închiria unități de aer condiționat pentru sportivii lor.
  • Înainte de începerea Jocurilor, organizatorii s-au lăudat că 60% din opțiunile alimentare din sat vor fi „pe bază de plante”.

Cazarea în satul olimpic din Paris a inspirat o gamă largă de plângeri, cum ar fi lipsa de carne din meniu și lipsa aerului condiționat în camere. Organizatorii Jocurilor de la Paris au declarat că designul celor 2.807 apartamente „cu auto-răcire” ar face aerul condiționat redundant, relatează The Times.

Cu toate acestea, pe măsură ce temperaturile au ajuns la 36 de grade Celsius în capitala Franței, aparatele de aer condiționat au fost la mare căutare, ceea ce a determinat sportivii din țările mai sărace să se plângă că țările bogate au un avantaj nedrept.

Organizatorii au sperat să reducă la jumătate amprenta de carbon a Jocurilor prin utilizarea unui sistem de răcire cu apă sub sat, împreună cu pereți izolați și instrucțiuni de a ține jaluzelele ferestrelor trase în timpul zilei pentru a menține temperatura camerei sub 26C.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI

Sportivii au fost avertizați să își ascundă obiectele de valoare. Nu există poliție în interiorul satului, iar delegația olimpică a fiecărei națiuni este responsabilă de securitatea sportivilor săi.

Unii concurenți se plâng, de asemenea, de faptul că restaurantele de la fața locului pun accentul pe mâncarea vegană, reclamând că nu li se oferă suficientă carne. Înainte de începerea Jocurilor, organizatorii s-au lăudat că 60% din opțiunile alimentare din sat vor fi „pe bază de plante”.

Aerul condiționat, un lux

Totuși, din cauza căldurii extreme, organizatorii au declarat că au dat delegațiilor permisiunea de a cumpăra sau închiria unități de aer condiționat pentru sportivii lor.

Louis Garrard, un membru al comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice, a ajutat la organizarea închirierii de unități de aer condiționat în sat, care găzduiește aproximativ 10.500 de concurenți.

„La un moment dat am rămas fără ele, dar stocurile noastre s-au refăcut”, a declarat Garrard pentru Reuters. „Mai ales țările asiatice cer aer condiționat – se pare că le place să îl păstreze proaspăt”.

„Nu aveam aer condiționat în dormitor, dar l-au instalat oricum pentru că se făcea prea cald”, a declarat Assia Touati, 29 de ani, o înotătoare franceză, citată de The Times. La rândul său, Nihed Benchadli, 22 de ani, un canotor algerian, a declarat: „Avem ventilatoare în dormitoare, dar nu este suficient. Este prea cald noaptea. Nu putem lăsa ferestrele deschise din cauza țânțarilor – prea mulți țânțari.”