• Enache și Cornea au câștigat medalia de aur la canotaj, cu un timp de 6:12.58, după ce au controlat întreaga cursă cu autoritate.
  • Românii au condus la 500 și 1.000 de metri, cedând un ușor avans olandezilor la 1.500 de metri, dar au revenit puternic în ultimele 200-300 de metri.
  • Este prima medalie olimpică de aur pentru Enache și Cornea și prima pentru delegația de canotaj a României la Jocurile Olimpice de la Paris, aducând România la un total de patru medalii olimpice, inclusiv două de aur.

Cu un finiş de excepţie, după ce la al treilea punct de control intermediar al cursei erau conduşi de ambarcaţiunea Olandei, Enache şi Cornea au terminat cu un avans considerabil, controlând întreaga cursă cu autoritate. Timpul înregistrat de aceştia a fost de 6 minute, 12 secunde şi 58 de sutimi.

Românii au trecut primii şi la 500 şi la 1.000 de metri, cedând un uşor avans olandezilor la 1.500.

Forcing-ul de final, din ultimii 200-300 de metri a surprins ambarcaţiunea olandeză care nu a mai reuşit să menţină ritmul infernal impus de Enache şi Cornea, care obţin prima lor medalie olimpică de aur a carierei şi prima a delegaţiei de canotaj a României la Jocurile Olimpice de la Paris.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI

Este, totodată, a patra medalie olimpică a României la Jocuri, şi a doua de aur, după cea obţinută de David Popovici la 200 metri liber.

Citește și