• Româncele au trecut pe locul 2 la 500 de metri, după barca Marii Britanii, la fel ca şi la jumătatea cursei.
  • Ordinea s-a păstrat şi la 1.500 de metri, înainte de finişul ultimilor 500 de metri, cân brca Greciei a forţat pentru a trece în frunte.
  • Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen au reuşit să contracareze atacul grecoaicelor şi să-şi păstreze poziţia secundă.

Echipajul român de dublu vâsle categoria uşoară alcătuit din Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen a câştigat vineri medaliile de argint în finala olimpică a probei de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Este a şasea medalie olimpică pentru Team România la Paris.

Româncele au trecut pe locul 2 la 500 de metri, după barca Marii Britanii, la fel ca şi la jumătatea cursei, când din urmă venea puternic barca Noii Zeelande.

Ordinea s-a păstrat şi la 1.500 de metri, înainte de finişul ultimilor 500 de metri, când barca Greciei a forţat pentru a trece în frunte.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen au reuşit să contracareze atacul grecoaicelor şi să-şi păstreze poziţia secundă.

Primul loc şi titlul de campioane olimpice a revenit componentelor bărcii Marii Britanii, care a dominat cursa. Româncele au trecut linia de sosire cu timpul de 6 minute, 48 de secunde şi 78 sutimi, urmate la jumătate de secundă de Grecia.

Aceasta este a şasea medalie a delageţiei României la Jocurile Olimpice de la Paris şi a patra a canotorilor români.

Cele şase medalii fac ca Team Romania să fi depăşit performanţele de la Rio De Janeiro 2026 şi Tokyo 2020, de unde România s-a întors cu câte 4 medalii.

Citește și