• Revolut vinde acțiuni de 500 de milioane de dolari.
  • Angajații pot vinde 20% din acțiuni.
  • Creștere de 13% a clienților retail în România.

Revolut a informat recent angajații că va lansa o vânzare de acțiuni existente în valoare de până la 500 de milioane de dolari, evaluând compania la 45 de miliarde de dolari, consolidând astfel poziția sa de cel mai valoros start-up fintech din Europa, scrie Mediafax. Într-o comunicare internă trimisă vineri, angajații care lucrează la Revolut de cel puțin un an și care nu sunt în preaviz vor avea oportunitatea de a vinde 20% din opțiunile lor de acțiuni, la un preț de 865,42 dolari pe acțiune. Spre deosebire de vânzările anterioare, foștii angajați nu vor fi eligibili pentru această vânzare.

Revolut a declarat că își reafirmă angajamentul de a permite angajaților să participe la succesul companiei prin devenirea acționarilor și prin oferirea de oportunități regulate de a vinde acțiuni. Compania, care are aproximativ 10.000 de angajați, a explicat că această vânzare secundară de acțiuni este parte a eforturilor sale de a sprijini acest obiectiv. Detalii suplimentare despre proces nu au fost furnizate, dar se estimează că tranzacția se va finaliza în următoarea lună.

Anunțul vine într-un context de succes recent pentru Revolut, care a obținut săptămâna trecută o licență bancară în Regatul Unit, unde are 9 milioane de clienți. Această licență pune capăt unei perioade de așteptare de trei ani, în care fintech-ul a fost marcat de controverse și de un audit cu rezerve în conturile sale pentru anul 2021.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI

În România, Revolut a înregistrat o creștere semnificativă a bazei de clienți retail, care a crescut cu 13% în primele șase luni ale anului 2024, și se apropie de 4 milioane de clienți. De asemenea, depozitele deținute de clienții retail și de afaceri au crescut cu 22% de la începutul anului, iar la sfârșitul anului 2023, clienții Revolut din România aveau în conturi peste 750 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 41% comparativ cu anul 2022.

Citește și