• Israelul este în alertă maximă, Iranul și Hezbollah vor să atace.
  • Blinken le-a spus miniștrilor de externe din G7 că Iranul va putea ataca în următoarele 24-48 ore.
  • Joe Biden se întâlnește luni cu principalii consilieri pe apărare: pregătiri pentru orice scenariu.
  • Netanyahu a avertizat Iranul că va plăti un preț mare pentru atac.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul este pregătit să răspundă la orice atac după asasinarea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, miercurea trecută, în timp ce vizita Iranul.

Israelul nu a recunoscut public că se află în spatele crimei, dar se pregătește pentru posibile represalii din partea Iranului. Într-o discuție telefonică a miniștrilor de externe din grupul G7, Antony Blinken ar fi spus că Iranul va ataca în următoarele 24 până la 48 de ore.

Netanyahu a declarat duminică, în cadrul unei reuniuni a Cabinetului, că Israelul este pregătit pentru orice scenariu” și că va plăti un preț mare pentru orice act de agresiune, indiferent de front.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, s-a întâlnit, de asemenea, cu înalți oficiali militari duminică. Publicația media israeliană Haaretz informează că șeful Comandamentului Central al SUA este așteptat să viziteze Israelul luni.

Miniștrii de externe ai G7 s-au întâlnit, de asemenea, prin telefon pentru a discuta situația duminică seara. Ministrul japonez de externe Kamikawa Yoko a declarat că este important să se evite represaliile și să se detensioneze situația. Ea a declarat că Japonia a colaborat cu părțile implicate.

Miniștrii G7 au confirmat că se vor coordona îndeaproape și vor face apel la Iran – și la alți actori – să dea dovadă de reținere. Miniștrii au convenit, de asemenea, să colaboreze pentru a-și proteja cetățenii în țări precum Libanul.

Citește și