• Româncele ratează podiumul în finala la sol de la Jocurile Olimpice.
  • Ana Bărbosu a pierdut medalia de bronz după o contestație.
  • Andrea Miklos atinge un nou record personal la 400 metri.

Ziua 10 la Jocurile Olimpice ne aduce dezamăgire și noi șanse la medalii. Sportivii români s-au calificat mai departe la atletism și lupte greco-romane, dar gimnasta Ana Bărbosu a suferit o mare decepție în urma unei contestații.

Ce s-a întâmplat astăzi la gimnastică?

În finala de la sol, gimnastele Ana Bărbosu și Sabrina Voinea au obținut ambele nota 13.700, dar penalizările pentru ieșirea de pe suprafața de concurs le-au costat șansa la medalii. Inițial clasată pe locul trei, Bărbosu a fost depășită după o contestație a americancei Jordan Chiles, care a obținut 13.766 și a urcat pe podium, lăsând-o pe româncă pe locul patru. Rebeca Andrade din Brazilia a cucerit aurul, iar Simone Biles a obținut argintul.

În proba de bârnă, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul opt după două căzături, obținând 11.733. Alice D’Amato a adus Italiei primul aur olimpic la gimnastică artistică, urmată de Yaqin Zhou și Manila Esposito.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Ce rezultate au mai avut românii la Jocurile Olimpice?

La lupte greco-romane, Răzvan Arnăut a avansat în sferturile de finală cu o victorie de 4-2, în timp ce Alin Alexuc Ciurariu a fost eliminat după o înfrângere cu 3-1.

Pe pista de atletism, Andrea Miklos a impresionat cu un nou record personal de 50.54 secunde, calificându-se în semifinalele probei de 400 metri. Alin Alexandru Firfirică a obținut un loc în finala de aruncare a discului, cu o aruncare de 63.66 metri.

Dar, din păcate, echipa națională de tenis de masă a fost eliminată în optimile de finală de către India, cu scorul de 3-2, ratând astfel ultima șansă la o medalie olimpică la această disciplină.

Citește și