• Lăudați și vă bucurați – avem mai mulți turiști ca anul trecut, dar nu chiar atât de mulți. 6 milioane de oameni au trecut prin cazările din România anul acesta, dar doar un milion au venit de prin alte țări. Dacă tragem linie, avem cu 3% mai mulți turiști ca în prima jumătate a anului trecut.
  • Unde nu mai putem noi, ne apărați voi! Zelenski vrea scut antiracheta făcut din țările membre NATO vecine cu Ucraina. Propune o alianță prin care România și alte țări din zonă să doboare rachetele rusești care atacă Ucraina.
  • Și… Ai jucat odată? Devii proprietarul jocului. Petiția online care le ia marilor companii brand-urile video legendare și le mută la jucătorii care nu pot să trăiască fără ele.
  • Mircea Lucescu este noul selecționer al României. Veteranul de 79 ani a acceptat propunerea Federației și revine pe banca nationalei dupa 38 de ani. Lucescu a calificat Romania între primele 8 echipe ale Europei în 1984.
  • Banii vin, banii pleacă. Și când pleacă lasă în urma lor un singur lucru – CRIZĂ. Planeta a stat în loc astăzi, băncile și bursele încă tremură după ce au pierdut mii de miliarde de dolari într-o singură zi.
  • Te iubesc până când moartea ne va desparți, dar nu mă duce la altar! Fenomenul care le face pe femei să renunțe la rochiile de mireasă – e prea scumpă nunta!
  • Si… Fericirea stă în lucruri mici și într-o felie de pâine cu unt. Cine nu mănâncă la micul dejun, stă supărat toată ziua.
  • Gazul lichefiat din camionul răsturnat ieri în județul Arad va fi deversat pe sol, iar Pompierii vor asigura dispersarea vaporilor. ISU Arad anunță că solul va fi depoluat de către reprezentanții firmei care deține camionul. Deocamdată, traficul pe Drumul Județean 682 rămâne deviat.
  • Peste 40 de milioane de țigări de contrabandă au fost confiscate de autorități în primele 6 luni ale anului. 75% dintre acestea au fost înregistrate în zona de sud a țării. Valoarea țigărilor pe piața neagră se ridică la 40 de milioane de lei. În prezent, piața neagră a țigărilor depășește 10% din total, cel mai ridicat nivel din ultimii 3 ani.
  • Bulgaria a introdus de astăzi dezinfecția la toate punctele de frontieră din cauza pestei la animalele din Grecia și România. Dezinfecția este gratuită. Pesta la micile rumegătoare aduce mari pierderi economice fermierilor, dar boala nu este periculoasă pentru oameni.
  • Mâine seară, timișorenii pot vedea filmul „Phoenix: Povestea”, regizat de Cristian Radu Nema. Evenimentul în memoria liderului trupei Phoenix, Nicu Covaci, va avea loc la Sala Multifuncțională din Timișoara. Intrarea este liberă.
  • Atenția se îndreaptă spre Coreea de Nord. Kim Jong Un a dus la granița cu Coreea de Sud 250 de lansatoare pentru rachete balistice tactice. Totuși a culminat cu un discurs susținut de Kim Jong Un și un foc de artificii.Granița este deja una dintre cele mai militarizate din lume. Coreea de Nord avertizează SUA-„dacă continuă să încerce să submineze securitatea regiunii, vor avea consecințe grave pentru propria securitate”, spune Kim Jong Un.”
  • Situația rămâne tensionată și în Anglia, unde au avut loc proteste violente în mai multe orașe. Peste 150 de persoane au fost reținute în mai multe orașe în acest sfârșit de săptămână. Protestele au început după înjunghierea mortală a trei tinere în Southport lunea trecută.
  • Situația nu stă mai bine nici în Australia. Din cauza situației politice și exconomice externe, guvernul australian a ridicat nivelul de amenințare teroristă de la „posibil” la „probabil”. Asta înseamnă că autoritățile consideră că există un risc de 50% de a avea loc un atac pe uscat sau de a planifica un atac în următoarele 12 luni. Nivelul amenințării teroriste a fost modificat ultima dată acum doi ani. La momentul respectiv a fost coborât la „posibil”.
  • Kamala Harris urmează să anunțe cu cine va porni la drum în cursa pentru alegerile prezidenţiale. Kamala îi ia în calcul pe senatorul american Mark Kelly din Arizona, pe Josh Shapiro,guvernatorul din Pennsylvania și pe guvernatorul din Minnesota Tim Walz. Cel mai probabil Kamala își va anunța astăzi decizia. Vicepreședintele stă bine în sondaje- are un avantaj de 1 punct la nivel național. Schimbarea vine după ce alegătorii tineri și de culoare au devenit mai implicați.
  • Dar locuitorii din Florida, Georgia și Carolina de Sud au alte probleme mai urgente. Autoritățile au declarat stare de urgență înainte de sosirea Uraganului Debby. Guvernatorul DeSantis a activat Garda Națională din Florida și a făcut apel la locuitori să se pregătească pentru pene de curent. Mai multe școli din Florida și Georgia sunt închise astăzi și mai multe zboruri au fost anulate.
  • Ca să îi prindă pe chinezi și pe americani din urmă, europenii vor să dezvolte semiconductori în București. One United Properties spune ca vă construi o clădire de birouri în Pipera pentru germanii de la Infincon – cei mai mari cercetători și dezvoltatori de cipuri din Europa de Sud-Est. Clădirea de birouri va fi gata în 2026.
  • Prima dată a fost mai greu. Neuralink-ul lui Musk a mai implantat un cip în capul unui pacient paralizat complet cu o leziune la măduva spinării, la fel ca primul om care primit cipul Neuralink. Musk a făcut anunțul într-un podcast care a durat… 8 ore.
  • Și daca cu Neuralink îi merge bine, Musk mai are o idee și pentru Tesla. Vinde microfoane cu care poți să faci karaoke în mașină. Sunt wireless, au o baterie care te ține până la 10 ore și poți să cânți în timp ce iți încarci mașina ca să nu te plictisești.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA