• Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu au terminat pe 4 și pe 5 în finala de la sol de la Jocurile Olimpice.
  • Rebeca Andrade câștigă medalia de aur, iar Simone Biles pe cea de argint.
  • Ana Bărbosu a pierdut medalia de bronz, după ce J. Chiles a făcut contestație.

De la bucurie la lacrimi în câteva secunde. De la bronz la nimic. De la mândrie .. tot la mândrie. Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea au ratat medaliile în finala de sol și s-a iscat un scandal uriaș. Contestația Sabrinei a fost respinsă și era pe 4, iar Ana pe 3. Însă apoi a venit contestația admisă pentru americanca Jordan Chiles. Care nici nu știa că antrenorii ei au făcut contestație și s-a trezit cu bronz.

Ce au spus fetele noastre după finala de la Jocurile Olimpice?

Au fost imagini foarte triste. Nu doar cea cu momentul în care Ana Maria Bărbosu și-a dat seama că a pierdut medalia, ci și lacrimile ei și ale Sabrinei din interviurile de după concurs. Sabrina a acuzat respingerea contestației și nota primită. Ea spune că a avut un exercițiu mult mai bun pentru 13.700, mai bun decât la Europene sau Mondiale când a avut note mai mari. Și având în vedere diferențele mici, consideră că trebuia să fie pe podium. De partea cealalată, Ana Maria a avut un discurs echilibrat, spunând doar că nu vrea să treacă peste calculele arbitrilor, însă știe ce este în inima ei. Nadia Comăneci a dezvăluit după concurs că a mers la arbitri să afle explicație, iar nota Sabrinei a fost scăzută pentru că ar fi atins banda covorului. O explicație care nu a fost acceptată de mama și antrenoarea Sabrinei, Camelia Voinea, cea care a luat argint la Seul în 1988. Ea a spus că „noi am întrerupt gimnastica” sugerând că o retragere. Totuși, e greu de crezut având în vedere că Sabrina are 17 ani și un viitor strălucit în gimnastică.

Care este până la urmă adevărul?

Arbitrii spun că Sabrina a ieșit de pe covor, mama ei spune că acest lucru nu s-a întâmplat. Astfel, dificultatea exercițiul a fost notat cu 5,9, după ce în prima zi a avut 6. Adică fix diferența dintre locul 5 și locul 3. În ceea ce privește contestația admisă pentru americancă, nu poate fi contestată. Ei i-au fost scăzute inițial niște puncte pentru că nu a fost luat în calcul un element numit, paradoxal, după românca Gina Gogean. Problema pe care o ridică toată situația este cu admiterea unei contestații la finalul unei competiții. Desigur, nu putea exista contestația fără să fie anunțată nota inițială a lui Chiles. Însă trebuie găsită o soluție pentru ca toată munca depusă timp de 4 ani de niște fete să nu fie ruinată în câteva minute. Nu așa ar trebui făcută diferența în sport.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Citește și