• Ziua de luni a fost una dintre cele mai dificile pentru Wall Street din ultimii ani.
  • Cei mai bogați oameni din tech au pierdut împreună 68 de miliarde de dolari, conform Bloomberg.
  • Jeff Bezos a fost cel mai puternic afectat; averea fostului șef Amazon a scăzut cu 8mld $.
  • Mark Zuckerberg a pierdut 7 miliarde, iar Elon Musk are un minus de 6 miliarde de dolari.

Ziua de luni a lovit puternic în buzunarele miliardarilor, în special din industria de tech. Doar aceștia s-au trezit peste noapte cu un minus de 68 de miliarde de dolari, anunță Bloomberg. Care au fost cei mai
puternic afectați?

Clasamentul Forbes cu cei mai bogați miliardari se bazează, în special, pe acțiunile deținute de aceștia. Nu este vorba despre banii cash sau din conturile bancare ale acestor persoane. Astfel că evoluția Wall Street are un impact semnificativ asupra acestor cifre. Nu înseamnă ca Jeff Bezos, cel mai puternic afectat de căderea de pe Bursă de luni, are 9 miliarde mai puțin la dispoziție, ci că acțiunile pe care le deține sunt evaluate cu 9 miliarde mai puțin.

În ceea ce îl privește pe șeful Amazon, ziua de vineri a fost și mai rea. Atunci a avut o scădere de 9%, adică aproape 15 miliarde de dolari. Astfel, Bezos are o avere estimată conform Forbes la 180,1 miliarde de dolari. Pe locul 2 în clasament în ceea ce privește pierderile suferite luni se află Mark Zuckerberg, cel care are un minus de 7 miliarde de dolari, după alte 3 pierdute vineri. Și ajunge la o avere estimată de 171,2 miliarde de dolari. Elon Musk a rămas și el fără 6 miliarde de dolari pentru un total de 227 de miliarde. Așa arătau datele la sfârșitul zilei. Am verificat și ceva mai devreme, iar Musk a scăzut cu alte 5 miliarde, la fel și Zuckerberg.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Citește și