• Joe Biden și-a exprimat îngrijorarea că Donald Trump va refuza un transfer pașnic al puterii dacă pierde alegerile din 2024.
  • Biden a amintit atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021 și acuzațiile false de fraudă ale lui Trump.
  • Biden a criticat comentariul lui Trump despre o „baie de sânge” și a avertizat asupra influenței pro-MAGA în numărarea voturilor.

Joe Biden a prezis că Donald Trump va refuza un transfer pașnic al puterii dacă cursa din 2024 nu va fi în favoarea lui. Biden s-a întâlnit cu Robert Costa de la CBS pentru primul său interviu de când a renunțat dramatic din cursa prezidențială pe 21 iulie, scrie Daily Mail.

„Dacă Trump câștigă – nu, nu sunt deloc încrezător – adică dacă Trump pierde, nu sunt deloc încrezător”, a răspuns președintele în vârstă de 81 de ani, când a fost întrebat de Costa dacă este încrezător că va avea loc un transfer pașnic de putere.

Când Trump a pierdut alegerile din 2020 în fața lui Biden, el și-a încurajat susținătorii să mărșăluiască în clădirea Capitoliului, unde victoria democratului era certificată pe 6 ianuarie 2021. Susținătorii au fost implicați într-un atac brutal asupra Capitoliului SUA în acea după-amiază, evenimentul lăsându-se cu moartea a cinci persoane.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Trump a mințit și a spus că frauda pe scară largă l-a costat un al doilea mandat.

„Spune ceea ce spune, nu-l luăm în serios”, a continuat Biden. — El vrea să spună… toate chestiile despre, dacă pierdem, va fi o baie de sânge”.

Comentariul controversat al lui Trump, „baie de sânge”, a fost făcut în contextul în care acesta a vorbit despre prejudiciul pe care el spune că Biden l-a făcut industriei auto din SUA, făcând eforturi pentru fabricarea de mașini electrice. Vorbind cu o mulțime de miting din Dayton, Ohio, la începutul acestui an, Trump a spus că dacă nu va fi ales, „va fi o baie de sânge pentru țară”.

Biden a subliniat, de asemenea, unele dintre manevrele făcute de oficialii pro-MAGA la nivel local înainte de alegerile generale din noiembrie.

„Uitați-vă ce încearcă ei să facă acum în districtele electorale locale, unde oamenii numără voturile. Ei pun oameni la locul lor în state în care vor număra voturile, nu?”.

„Nu poți să-ți iubești țara doar când câștigi”, a spus Biden.

Interviul lui Biden cu Costa vine și în vreme ce vicepreședintele Kamala Harris, acum candidatul democrat, se confruntă cu mai multe presiuni pentru a face interviuri.

Citește și