• Echipa lui Celine Dion a criticat utilizarea neautorizată a cântecului „My Heart Will Go On” de către Donald Trump la un miting electoral, subliniind că Dion nu aprobă această utilizare.
  • Mulți alți artiști, precum Neil Young, Queen, și Rolling Stones, au protestat anterior împotriva utilizării melodiilor lor de către Trump în timpul campaniilor electorale.
  • Deși politicienii pot achiziționa licențe pentru a folosi muzica la mitinguri, artiștii au dreptul de a retrage melodiile lor din aceste licențe, ceea ce poate duce la interdicții sau critici publice.

Echipa lui Celine Dion l-a criticat pe fostul președinte american Donald Trump pentru utilizarea „neautorizată” a unui fragment din unul dintre hiturile sale la un eveniment de campanie prezidențială, scrie BBC.

Cântecul „My Heart Will Go On” – care a apărut într-un film din 1997 despre vasul Titanic – a fost difuzat susținătorilor înainte ca Trump să apară pe scenă la un miting în Bozeman, Montana, vineri.

Într-o declarație publicată pe X, echipa lui Dion a spus că ea nu a „aprobat” utilizarea cântecului.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Artiști și trupe precum Neil Young, Queen și Rolling Stones s-au plâns anterior că Trump le-a folosit melodiile la mitingurile electorale.

„Astăzi, echipa de management a lui Celine Dion și casa ei de discuri, Sony Music Entertainment Canada Inc, au devenit conștienți de utilizarea neautorizată a videoclipului, înregistrării, interpretării muzicale și asemănării lui Celine Dion, cântând My Heart Will Go On la un miting de campanie Donald Trump / JD Vance în Montana. Această utilizare nu este autorizată în niciun fel, iar Celine Dion nu aprobă această utilizare sau orice utilizare similară”.

Campania Trump nu a răspuns la declarație.

„My Heart Will Go On” este unul dintre cele mai cunoscute cântece ale lui Dion, câștigătoare a cinci premii Grammy. Balada premiată cu Oscar a făcut parte din coloana sonoră a superproducției „Titanic” din 1997, cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet în rolurile a doi îndrăgostiți care se întâlnesc în 1912, în timpul călătoriei inaugurale a vasului condamnat la moarte.

Dion a revenit triumfător la cântatul live luna trecută, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

A fost prima sa reprezentație de când a dezvăluit că a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide (SPS) în 2022. SPS este o tulburare neurologică rară care provoacă spasme musculare și poate fi debilitantă.

Cântăreața a discutat despre luptele sale cu SPS într-un film intitulat „I Am: Celine Dion”, despre care Amazon Prime Video a declarat luna trecută că a devenit cel mai de succes documentar al său.

Artistul canadian Neil Young s-a opus, de asemenea, în trecut ca Trump să îi folosească melodiile, iar în 2020 Rolling Stones l-au amenințat cu acțiuni în justiție după ce melodia „You Can’t Always Get What You Want” a fost interpretată la un miting politic din Tulsa, Oklahoma.

Ozzy și Sharon Osbourne i-au trimis lui Trump o notificare prin care îi interzic să folosească muzica Black Sabbath în videoclipurile de campanie în 2019. Candidatul la președinție al Partidului Republican nu este singurul politician care a primit critici din partea artiștilor cu privire la utilizarea melodiilor în timpul mitingurilor de campanie.Anul trecut, rapperul Eminem i-a cerut aspirantului la funcția de candidat republican la președinție Vivek Ramaswamy să nu mai folosească melodiile sale.

Bruce Springsteen l-a criticat pe președintele Reagan pentru că plănuia să folosească Born in the USA pentru campania sa electorală din 1984.

Fatboy Slim a denunțat cu furie Partidul Laburist din Regatul Unit pentru utilizarea hitului său, „Right Here, Right Now” în cadrul conferinței din 2004 – anul de după războiul din Irak.

Din punct de vedere juridic, politicienii americani nu au întotdeauna nevoie de permisiunea directă a artiștilor. Campaniile lor pot cumpăra pachete de licențe de la organizațiile de drepturi muzicale, care le oferă acces legal la peste 20 de milioane de melodii.Cu toate acestea, artiștii au dreptul de a-și retrage muzica de pe această listă.

Citește și