• Olaf Scholz și-a exprimat îngrijorarea cu privire la riscul extinderii conflictului din Orientul Mijlociu.
  • Scholz a subliniat importanța întreruperii „spiralei distructive a violenței și represaliilor”.
  • Iranul și grupurile militante aliate au avertizat că vor lua măsuri împotriva Israelului.

Cancelarul german Olaf Scholz și-a exprimat duminică îngrijorarea cu privire la riscul extinderii conflictului din Orientul Mijlociu într-un război regional, în cadrul unei discuții telefonice cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Deutsche Welle.

Scholz a subliniat importanța întreruperii „spiralei distructive a violenței și represaliilor”, subliniind necesitatea de a reduce tensiunile și de a lucra constructiv pentru dezescaladare. În discuțiile cu Netanyahu, cancelarul german a făcut un apel ferm către toate părțile implicate să ajungă la un acord de încetare a focului în Gaza și să asigure eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas.

Scholz a declarat că o încetare a războiului în Gaza ar reprezenta un pas esențial pentru dezescaladarea tensiunilor în regiune. De asemenea, el a subliniat că Israelul a reușit să atingă „multe obiective militare” în operațiunile sale împotriva Hamas.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI

În același timp, Iranul și grupurile militante aliate au avertizat că vor lua măsuri împotriva Israelului în urma asasinării liderului Hamas, Ismail Haniyeh, în capitala Iranului, și a comandantului Hezbollah, Fuad Shukr, într-un atac asupra capitalei Libanului.

Citește și