• Un elicopter a zburat „foarte jos” și s-a ciocnit de un hotel din Cairns, Queensland, explodând la impact, potrivit martorilor.
  • Două pale ale rotorului s-au desprins la impact, aterizând pe esplanada și în piscina hotelului; aproximativ 400 de persoane au fost evacuate.
  • Autoritățile investighează incidentul, descris ca o „utilizare neautorizată” a elicopterului, iar străzile din jurul hotelului au fost izolate.

Un pilot a murit după ce elicopterul lor s-a prăbușit de acoperișul unui hotel din orașul Cairns, din nordul Queenslandului. Aeronava a lovit hotelul DoubleTree by Hilton în jurul orei 01:50, ora locală, provocând un incendiu și forțând evacuarea a sute de oaspeți, scrie BBC.

Autoritățile spun că singurul ocupant al elicopterului a murit la fața locului, iar doi oaspeți ai hotelului – un bărbat de 80 de ani și o femeie de 70 de ani – au fost transportați la spital în stare stabilă.
Poliția din Queensland și organul de supraveghere pentru siguranța aviației investighează circumstanțele accidentului, compania care închirează elicopterul spunând că se afla într-un zbor „neautorizat”.

Amanda Kay, care stătea în hotelul de pe esplanada principală din Cairns, a descris că a văzut un elicopter zburând „foarte jos”, fără lumini, pe timp de ploaie.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

„[S-a întors și a lovit clădirea”, a spus ea, adăugând că aeronava „a explodat”.

Un alt spectator a spus că a văzut elicopterul zburând pe lângă hotel de două ori în clipele dinaintea coliziunii.

Două dintre palele rotorului elicopterului s-au desprins la impact, aterizand pe esplanada și în piscina hotelului, potrivit Queensland Ambulance Service (QAS).

„Au existat rapoarte că suna ca o bombă și [că după] au văzut fum și foc din acestea. Mulți dintre ocupanții hotelului erau foarte nesiguri de situație”, a declarat purtătorul de cuvânt Caitlin Dennings presei.

Un alt turist cazat la hotel, Alastair Salmon, l-a descris pentru ABC drept „o bubuitură colosală care asurzește urechile”.

Salmon, din Londra, se număra printre aproximativ 400 de persoane care au fost evacuate din hotel. El a spus că a văzut lama rotorului elicopterului pe pământ în apropiere și a confundat-o cu un stâlp de lampă.

„Apoi ne-am uitat acolo sus și puteai vedea această gaură masivă în fereastra clădirii”, a spus el pentru ABC.

Biroul pentru Siguranța Transporturilor din Australia a declarat că trimite anchetatori la fața locului. Într-o declarație, Nautilus Aviation a spus că va lucra îndeaproape cu toate autoritățile din Queensland, deoarece acestea au examinat „utilizarea neautorizată a unuia dintre elicoptere, la primele ore ale dimineții”. Străzile din jurul hotelului au fost izolate, iar poliția a declarat o situație de urgență.

Situat în nordul Queenslandului, orașul Cairns este o destinație turistică populară datorită apropierii sale de Marea Barieră de Corali.

Citește și