• Informațiile Israelului sugerează că un atac al Iranului este iminent în următoarele zile.
  • Israelul se așteaptă ca atacul să fie mai mare decât cel din aprilie.
  • Armata Israelului este în stare de alertă maximă.
  • Pentagonul dislocă suplimentar în regiune un portavion și un submarin nuclear.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a discutat cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, cu privire la pregătirile care au început să fie observate în vestul Iranului, sugerând că un atac pe scară largă împotriva Israelului este iminent în următoarele zile. Oficialii au declarat că se așteaptă ca atacul să fie mai mare decât ce s-a văzut în aprilie, folosind atât rachete, cât și drone pentru a lovi instalațiile militare din centrul Israelului. Totodată, Forțele Aeriene Israeliene și alte agenții de securitate au fost plasate în alertă maximă, conform Times of Israel.

Jurnalistul Ronen Bergman de la NYT a declarat pentru la CNN: „Evaluarea este că nu va fi un atac sincronizat, ci un atac coordonat. Hezbollah va începe şi Iranul va ataca câteva ore, poate mai mult după Hezbollah. Se va întâmpla la începutul săptămânii şi există unele presupuneri bazate pe unele informaţii că va avea loc luni, 12 august, care este, de asemenea, o dată religioasă în calendarul evreiesc, deoarece aceasta este data când Templul evreiesc a fost distrus şi poporul evreu a plecat în exil”.

Potrivit Axios, SUA, Marea Britanie, Israel, Franţa şi mai multe naţiuni arabe îşi finalizează acum planurile şi pregătirile pentru a-şi coordona acţiunile militare de interceptare a rachetelor şi dronelor Iranului şi/sau ale Hezbollah împotriva Israelului, cu o diplomaţie intensă care se desfăşoară „în culise” într-o încercare de a preveni atacul.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Guvernul Israelului a transmis că orice atac va fi întâmpinat cu o forţă şi mai mare de răspuns, iar Guvernul Ciprului a anunţat activarea Planului Naţional Special ESTIA, pentru a asista misiunile diplomatice şi ambasadele ţărilor în evacuarea cetăţenilor lor din „zona de criză” din Orientul Mijlociu, pe insula Cipru pe calea aerului şi pe mare. Conform MAE român, în jur de 1.000 de români sunt acum în Liban.

Citește și