• O rețea de supercomputere cu Inteligență Artificială ar putea accelera dezvoltarea AGI.
  • Primul nod al acestei rețele va deveni operațional în septembrie 2024.
  • Rețeaua vizează crearea unei inteligențe artificiale avansate, peste nivelul uman.

O rețeauă de supertcomputere lucrează la dezvoltarea Inteligenței Artificiale. AGI, spre deosebire de A.I.-ul tradițional, ar putea depăși inteligența umană în mai multe domenii. Primul supercomputer din această rețea va deveni operațional în septembrie 2024.

Care este scopul principal al rețelei de supercomputere?

Rețeaua de supercomputere este dezvoltată de compania SingularityNET, condusă de CEO-ul Ben Goertzel. SingularityNET este o parte a Alianței pentru Superinteligență Artificială (ASI), un colectiv de companii dedicate cercetării și dezvoltării A.I. open-source.

Scopul principal al rețelei de supercomputere care este dezvoltata de SingularityNEt, o alianță de companii din tehnologie, este să creeze un mediu în care Inteligența Artificială Generală (AGI) să poată fi dezvoltată și perfecționată.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Cum funcționează accesul la rețeaua de supercomputere?

Prin utilizarea unor componente avansate, cum ar fi unități de procesare grafică (GPU) Nvidia L40S și procesoare AMD Instinct, rețeaua va permite rularea unor arhitecturi A.I. complexe, inclusiv rețele neuronale profunde și modele lingvistice mari (LLM). Această infrastructură va sprijini trecerea de la învățarea pe baza datelor mari la o gândire neimitativă a mașinilor, bazată pe algoritmi de raționament multi-pas și modelare dinamică a lumii.

Accesul la rețeaua de supercomputere este gestionat printr-un sistem de tokenizare, similar cu cel din jocurile video. Utilizatorii achiziționează tokenuri pentru a accesa supercomputerele și pentru a contribui cu date la seturile existente. Acest sistem permite utilizatorilor să testeze și să implementeze concepte AGI în mod colaborativ, partajând resursele și datele într-o manieră distribuită și securizată.

Ce impact va avea această rețea asupra viitorului A.I.?

Rețeaua de supercomputere are potențialul de a schimba radical peisajul Inteligenței Artificiale, accelerând dezvoltarea AGI și, eventual, a unei Superinteligențe Artificiale (ASI) care ar putea depăși cu mult capacitățile cognitive umane. Această infrastructură avansată va sprijini atât cercetarea deschisă, cât și inovațiile tehnologice, deschizând calea către o nouă eră a Inteligenței Artificiale.

Primul nod al acestei rețele de supercomputere va deveni operațional în septembrie 2024, iar întregul sistem va fi complet funcțional până la începutul anului 2025.

Citește și