• Frecvenţa atacurilor cu armă albă a crescut în ultimii ani la Londra.
  • Ioan Pintaru a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor.
  • În Marea Britanie au avut loc proteste violente după moartea a 3 fetițe.

Tragediile se țin lanț la Londra. O fetiţă de 11 ani a fost înjunghiată de 8 ori de un român în Leicester Square din Londra. Acesta a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor și a ajuns azi în faţa tribunalului Westminster.

Atacul vine la scurt timp după ce 3 fetițe au fost omorâte în Southport, în nord-vestul Angliei – ceea ce a dus la proteste violente declanșate împotriva migranților. După tragedie, în online au apărut tot felul de informații false. Una dintre ele e că cel care le-ar fi ucis pe fetițe ar fi un migrant musulman, solicitant de azil. În realitate, criminalul e un adolescent de 17 ani născut în Cardiff, ai cărui părinţi sunt din Rwanda.

Guvernul britanic vrea să-și apere copiii nu doar de pericolele de pe stradă, ci și de cele din online. Va adapta programa școlară la problemele actuale – ca să lupte cu dezinformarea și teorii ale conspirației.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI

Soluția Guvernului nu e să modifică manuale sau să facă cursuri speciale – ci vrea să includă acest subiect în mai multe materii. Spre exemplu, la cursurile de limbă engleză – elevii vor analiza care articole din publicații sunt reale și care sunt fake, la orele de informatica vor învăța să identifice site-urile cu ştiri false sau cu imagini modificate, iar la cursurile de matematică se vor concentra pe interpretarea statisticilor.

Citește și