• O mare parte din infrastructura din cadrul satului a fost proiectată inițial având în vedere accesibilitatea.
  • Spațiile publice, drumurile, trotuarele și trecerile de pietoni au fost toate create pentru a putea fi parcurse de utilizatorii de scaune cu rotile.
  • Au fost instalate rampe temporare în zone cheie, cum ar fi intrarea principală, centrul de primire și stația de autobuz.

Satul, care tocmai a fost părăsit marți de ultimii sportivi olimpici, se pregătește acum să primească prima din cele aproximativ 180 de delegații paralimpice, începând cu șefii de misiune, duminică dimineața devreme. Această tranziție necesită o transformare semnificativă pentru a găzdui sportivii cu dizabilități care vor veni.

O mare parte din infrastructura din cadrul satului a fost proiectată inițial având în vedere accesibilitatea. „Spațiile publice, drumurile, trotuarele și trecerile de pietoni au fost toate create pentru a putea fi parcurse de utilizatorii de scaune cu rotile, respectând standardele universale de accesibilitate pentru noile dezvoltări urbane”, explică Laurent Michaud, directorul satului, citat de insidethegames. Datorită acestei previziuni, sunt necesare doar ajustări minime în aceste zone.

De asemenea, au fost instalate rampe temporare în zone cheie, cum ar fi intrarea principală, centrul de primire și stația de autobuz, eliminând necesitatea unor construcții suplimentare în această perioadă de tranziție. Vizual, aspectul satului va necesita schimbări minime. Majoritatea zonelor au fost decorate inițial atât cu simboluri olimpice, cât și cu simboluri paralimpice, sau deloc. „Sarcina noastră principală este să înlocuim inelele olimpice cu Agitos paralimpice în diverse locații”, spune Michaud.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Citește și