• Comentariile lui Donald Trump, făcute la un miting de campanie în Pennsylvania, s-au concentrat pe controversele legate de sportivii transgender.
  • Cele două boxere, Imane Khelif și Li Yu-ting, s-au confruntat cu concepții greșite legate de genul lor.
  • Trump a folosit un limbaj considerat dăunător de către apărătorii drepturilor LGBTQ+.

Fostul Președinte Donald Trump a criticat din nou sâmbătă două sportive olimpice medaliate cu aur, etichetându-le în mod fals pe boxere drept bărbați, conform AP News.

Trump a făcut aceste comentarii în timp ce vorbea la un miting de campanie în Pennsylvania și promitea să „țină bărbații departe de sporturile feminine”. Acesta și-a îndreptat atenția spre Jocurile Olimpice recent încheiate și spre cazul a două sportive care au devenit subiectul unei examinări internaționale în legătură cu concepțiile greșite privind sexul lor.

Trump a criticat mult timp persoanele transgender în cadrul mitingurilor sale și s-a concentrat în special pe sportivii transgender, folosind un limbaj despre identitatea de gen despre care apărătorii LGBTQ+ spun că este greșit și dăunător.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

În cazul celor doi boxeri, atât Imane Khelif din Algeria, cât și Li Yu-ting din Taiwan s-au confruntat cu concepții greșite cu privire la genul lor, create de consecințele deciziei luate anul trecut de Asociația Internațională de Box, interzisă la Jocurile Olimpice, de a descalifica ambii boxeri de la campionatele mondiale pentru că nu ar fi trecut un test de eligibilitate.

Trump nu a menționat numele sportivilor, dar a remarcat că „la Jocurile Olimpice, doi dintre ei au făcut tranziția”. „Erau bărbați. S-au transformat în femei și au fost în box”, a spus Trump.

Deși s-au născut și au crescut ca femei, Khelif și Lin s-au aflat în centrul dezbaterilor occidentale cu privire la gen, sex și sport după ce au picat testele de eligibilitate nespecificate și netransparente pentru competițiile feminine ale Asociației Internaționale de Box, acum interzisă.

Trump și alte figuri proeminente s-au plâns că lui Khelif i s-a permis să concureze, iar Trump s-a referit anterior la Khelif ca la un bărbat.

Sâmbătă, el a făcut acest lucru din nou și în descrierea ambilor sportivi care concurează la jocuri ca fiind „nebuni” și a spus: „Este atât de înjositor pentru femei”.

Citește și