• Anxietatea financiară apare atunci când oamenii se gândesc obsesiv la sumele de bani din cont.
  • 44% dintre Gen Z sunt obsedați să fie bogați.
  • În RO, 11,8% cazuri de infarct sunt cauzate de stresul privind gestionarea profitului.

Banii aduc sau nu fericirea, dar cu siguranță cauzează stres. Atât pentru cei care îi iau, cât și pentru cei care încearcă să-și crească veniturile.

Specialiștii numesc această boală – anxietate financiară. Când apare? Atunci când oamenii se gândesc obsesiv la banii din cont, din teama de a nu sărăci sau din dorința de a-i înmulți. În România, 11,8% din cazurile de infarct pot fi puse pe seama stresului generalizat cauzat de gestionarea profitului. Și îți mai dau niște date. 44% dintre Gen Z sunt obsedați să fie bogați, în ciuda faptului că, din punct de vedere financiar, este una dintre cele mai copleșite generații de până acum. Cum scapi de anxietatea financiară și recapeți controlul asupra minții tale?

Cât din această anxietate financiară vine din lipsa de educație financiară?

„La școală învățam cum să facem bani, cum să colectăm timbre, era un fel de educație financiară. După Revoluție, această febră a banilor a fost percepută ca fiind ceva ce poate să fie obținut foarte ușor. Totul pleacă de la educația pe care o primești la școală și în familie.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

O familie cu 2 copii are nevoie de aproape 2.000 de euro pentru un trai decent. De la 3.000 – 4.000 de euro, românii se pot descurca bine”, a declarat Adrian Negrescu, analist economic, pentru Aleph News.

Citește și