• Plimbă ursul – nu mai e doar o vorbă românească spusă-n glumă – e o realitate. Autoritățile au plimbat o ursoaică din Brașov, în Prahova…. apoi au piedut-o. Legenda spune că a dispărut fără urmă – nici GPS-ul nu mai face față!
  • Iar Șeful Telgram ar putea avea nevoie și el de un GPS! Azi a ieșit din arestul poliției pariziene, dar nu și din vizorul francezilor, rușilor și arabilor. Mai nou, o femeie cu care ar avea 3 copii l-a dat în judecată. Care-i suma lunară pe care o așteaptă de la Durov? Afli la ȘTIU.
  • Vrei o cină cu Donald Trump? Cumperi peste 70 de NFT-uri de peste 7.500 de dolari – și te vezi cu el la clubul lui de golf din Florida. În NFT-uri Trump nu mai e „doar” un președinte – ci super-erou și motociclist.
  • Fără amețiți la înălțime! E îndemnul unei companii aeriene care vrea să le interzică celor din aeroport să se urce cu „grade la cap în avion”. Două pahare în aeroport, sunt mai mult decât suficiente… mai departe ne ocupăm noi de ei, nu vrem scandal!
  • Un joc cu mai mult de un miliard de useri îi scoate din minți pe călugării unui templu din Cambodgia! Nu mai alergați – că-i treziți pe zeii adormiți!
  • Cum i-a tras Barbie clapa lui Ken! Ori mă suni, ori îți dau block pe vecie! Telefonul roz, noul must have al fetelor de succes.
  • De ce să îți repari porturile tale când poți să cumperi de la alții. România vrea să cumpere de la Banca Europeană Portul Giurgiulești din Republica Moldova – singurul port al moldovenilor pe unde trec nave de marfă și pasageri. Guvernul nu a anunțat cât vrea să dea pe port, dar trimite o echipă să negocieze cu Banca Europeană.
  • Dacă te-ai saturat să stai cu mașina la graniță, încearcă și cu bicicleta. Bihorenii vor să facă peste 190 de km de piste de bicicletă care vor ajunge până la granița cu Ungaria. Pistele o să fie făcute cu 20 de milioane de euro din fonduri europene și o să treacă și peste mai multe diguri de pe râurile din Bihor.
  • Și.. după 16 ani, statul redeschide clinica pentru fertizilare in vitro de la Timișoara. Clinica este în Spitatul Județean din Timișoara și a fost modernizată cu cele mai noi aparaturi medicale. Singura problemă e că spitalul nu are medici pentru ea așa că îi cere Ministerului Sănătății să scoată posturi la concurs.
  • Toți ochii sunt pe Franța. La Paris au început astăzi Jocurile Paralimpice. Ceremonia a avut loc în urmă cu puțin timp și se va încheia aproape de miezul nopții.Peste 5000 de sportivi au pornit de pe Champs Elysee și se îndreaptă spre Place de la Concorde, unde sunt așteptați de 35.000 de spectatori. România va fi reprezentată de şase sportivi la competițiile de judo pentru nevăzători, para-tenis de masă și para-ciclism, unde concurează și Eduard Novak.
  • Tot astăzi a început cea de-a 81-a ediție Festivalul de Film de la Veneția. Evenimentul începe cu premiera comediei horror Beetlejuice Beetlejuice, regizată de a lui Tim Burton. Și România participă cu două producții. Este vorba de „Things We Said Today” de Andrei Ujică și „Anul Nou care n-a fost”, de Bogdan Mureșanu. La festival vor fi prezente și vedete de top de la Hollywood. Prin ele se numără Angelina Jolie, Brad Pitt, Nicole Kidman, George Clooney sau Jenna Ortega. Festivalul de Film de la Veneția ține până pe 7 septembrie.
  • Am rezolvat, nu se poate. Misiunea Polaris Dawn, organizată de SpaceX, a fost amânată pe termen nedeterminat din cauza condițiilor meteorologice. Racheta SpaceX, urma să-l transporte pe americanul Jared Isaacman, doi angajaţi și un pilot al companiei. În timpul misiunii urma să aibă loc prima ieşire privată în spaţiu din istorie.
  • Hyundai are planuri mari. Compania vrea să-și crească profitul cu 30% până în 2023. Planul include dublarea producției de modele hibride. Mai exact, Hyundai Motor are în plan să vândă peste 5 milioane de mașini. În felul ăsta, ei vor să compenseze vânzările slabe de mașini electrice.
  • Lucrurile nu stau la fel de bine când trebuie să scoți bani din buzunar pentru amenzi. Uber trebuie să plătească o amendă de 290 de milioane de euro în Olanda. Decizia vine după ce Uber ar fi transferat date private ale șoferilor către Statele Unite. Este vorba de informații legate la licențele de taxi sau de locație, dar și de natură medicală sau penală. Este cea mai mare amendă emisă vreodată de DPA, autoritatea olandeză care se ocupă cu protecția datelor.
  • LEGO schimbă regulile jocului….în bine. Producătorul danez a anunțat că va reduce treptat conţinutul de petrol utilizat la producerea pieselor LEGO. În schimb va folosi plastic recilat, chiar dacă costurile de producție vor fi mai mari cu până la 70%. Compania spune că mizează pe sustenabilitate, iar clienții nu vor plăti mai mult pentru jocurile LEGO.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII