• Generalul Andrei Naumov a fost șef de departament în Serviciul de Securitate al Ucrainei și a fugit din Ucraina în februarie 2022
  • În iunie 2022 Naumov a fost reținut la granița dintre Serbia și Macedonia de Nord cu sute de mii de euro și dolari
  • Autoritățile sârbe au respins cererile Ucrainei de extrădare a lui Andrei Naumov, acum este urmărit de Interpol

Un fost ofițer superior din Serviciul de Securitate al Ucrainei a fost dat în urmărire de Interpol la solicitarea autorităților ucrainiene. El a fugit din Ucraina încă înainte de începerea agresiunii ruse din 2022 și este acuzat de trădare și abuz de putere.

Persoana respectivă a fost de rang foarte înalt în administrația de stat ucraineană până în februarie, 23 februarie 2022, la doar câteva ore înainte de începerea agresiunii ruse împotriva Ucrainei, când a fugit din țară. 

Este vorba despre Andrei Naumov și a fost general în serviciul de securitate al Ucrainei timp de doi ani de ce a ajuns în această funcție importantă, în acest rang foarte înalt de general, pe baza serviciilor sale, care se pare că nu a fost depistat de către autoritățile ucrainene la timp, având în vedere că el și-a evacuat familia cu mai multe săptămâni înainte de fuga sa pe 23 februarie.

Recomandări

STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI
BUCĂTĂRIA CU E-URI
CUM RĂMÂNE CU HUW?

El a fugit prima dată cu mai multe vehicule, chiar se spune că erau pline de bani. A fugit prima dată în Germania și de acolo în Serbia. El a fost chiar arestat în iunie 2022 la granița dintre Serbia și Montenegro, având în mașină aproape 600.000 de euro, două smarade și o sumă mare de dolari. 

Nu se știe ce s-a întâmplat de atunci, Ucraina a cerut autorităților sârbe să îl extradeze pe Naumov, dar au refuzat acest lucru și încă o dată nu se știe ce s-a întâmplat după această reținere.

El a fost eliberat probabil, nu se știe pe baza ce probe nu a fost acceptate de către autoritățile sârbe pentru a reține în continuare și a-l extrada în Ucraina pe Andrei Naumov. 


Citește și