• Facultate de Drept va nota absolvenții doar pe baza testului grilă.
  • Softul anti-plagiat arată o mare parte din lucrare ca fiind plagiată.
  • Studenții la Drept de la UBB scapă de susținerea lucrării de licență.
  • Studenții folosesc texte de lege și din hotărâri judecătorești.
  • În 2017, Facultatea de Drept de la București a luat aceeași decizie.

Studenții de la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai scapă de o pacoste. Din acest an, examenul de licență va fi doar testul grilă. Nu mai trebuie să își mai scrie și lucrarea de licență. Și asta la cererea studenților, care spun că softurile anti-plagiat arată o foarte mare parte din lucrare ca fiind plagiată, chiar în proporție de 90%.


Studenții folosesc foarte multe texte de lege și fragmente din hotărâri judecătorești pe care softul le vede ca plagiate. „Punea și studentul, și cadrul didactic în posturi extrem de delicate de a face, dincolo de munca firească, pe care o ai pentru elaborarea unei lucrări de licență, o imensă muncă de documentare și de justificare și să arăți de ce nu e vorba de plagiat”, spune Șerban Diaconescu, decanul Facultății de Drept UBB.

Aceeași măsură a fost luată și de Facultatea de Drept a Universității București, încă din 2017. Atunci, reprezentanții de la UB au atras atenția și asupra lucrărilor de diplomă cumpărate de pe internet, care „ispitesc” studenții să scape repede de muncă pe care o presupune gândirea unei licențe.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Citește și