• Elveția interzice vânzarea de arme țărilor aflate în război. În 2023, vânzările sale de echipamente militare au scăzut cu 27% față de 2022.
  • Raportul cere ridicarea restricțiilor privind reexportarea echipamentelor militare.
  • Experții în securitate recomandă guvernului elvețian modificarea politicilor de offset și participarea la programe de armament ale NATO și UE.

Războiul din Ucraina și creșterea vânzărilor de armament, care a venit ca o consecință a acestui conflict, ar putea duce la o schimbare a mult-dezbătutei neutralități a Elveției. Un raport publicat joi și întocmit de mai mulți experți elvețieni în apărare și securitate cere guvernului modificări în ceea ce privește restricțiile față de vânzările de armament și modalitățile de apărare a țării, în contextul noii arhitecturi europene de securitate.

Reușește Putin să împingă Elveția să renunțe la neutralitate?

Vladimir Putin reușește să facă mai multe schimbări pe planul Europei. În ceea ce privește Elveția, ar putea provoca mai multe schimbări în ceea ce privește neutralitatea acestei țări, mai ales când este vorba despre comerțul cu echipamente miltare. Raportul propune ridicarea restricțiilor privind re-exportarea echipamentelor militare. Berna interzice vânzarea de echipamente militare țărilor aflate în război, dar nici țărilor care vor să ajute statele aflate în război.

Recomandări

UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Citește și