• În editorialul său, Clooney a exprimat îngrijorări cu privire la vârsta lui Biden și a criticat Partidul Democrat pentru că ignoră semnele.
  • Eseul lui Clooney a generat reacții puternice în rândul susținătorilor lui Biden, inclusiv critici din partea lui Donald Trump.
  • Editorialul a evidențiat o ruptură în relațiile dintre Biden și donatorii influenți din Hollywood, ceea ce ar putea afecta viitoarele strângeri de fonduri pentru campania sa.

George Clooney a salutat decizia lui Joe Biden de a se retrage din cursa prezidențială 2024 drept „cel mai altruist lucru pe care l-a făcut cineva de la George Washington încoace”, scrie The Independent.

Într-o apariție la Festivalul de Film de la Veneția 2024 de duminică, 1 septembrie – unde își promovează noul film, Wolfs, alături de colegul său Brad Pitt – actorul a fost întrebat despre „impactul” editorialului condamnator pe care l-a scris pentru The New York Times, intitulat „Îl iubesc pe Joe Biden, dar avem nevoie de un nou candidat”.

Eseul este considerat unul dintre punctele-cheie de cotitură, pe măsură ce se creau premisele pentru a-l îndemna pe Președinte să se retragă în favoarea unui candidat mai tânăr. Mai puțin de două săptămâni mai târziu, Biden s-a retras din cursă și a susținut-o pe vicepreședinta Kamala Harris – care a fost susținută rapid și de Clooney.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

„Persoana care ar trebui aplaudată este Președintele care a făcut cel mai altruist lucru pe care l-a făcut cineva de la George Washington încoace”, le-a spus Clooney jurnaliștilor prezenți la festival, potrivit People.

La sfârșitul lunii iulie, după ce Președintele a luat decizia de a se retrage, Clooney a spus într-o declarație pentru CNN: „Președintele Biden a arătat ce este adevăratul leadership. El salvează democrația încă o dată”.

Editorialul din 10 iulie al starului hollywoodian a provocat o undă de șoc în tabăra lui Biden, fiind publicat la doar trei săptămâni după ce Clooney și Julia Roberts au găzduit o strângere de fonduri de 28 de milioane de dolari pentru celebrități, la care au participat Biden și fostul președinte Barack Obama.

În editorial, Clooney a declarat că a fost martorul direct al unei schimbări în „prietenul” său.

Clooney a vorbit despre „dragostea” sa pentru Biden ca senator, vicepreședinte și președinte, lăudând numeroasele „bătălii” câștigate de actualul președinte al Casei Albe de la preluarea mandatului în ianuarie 2021.

Dar vedeta a fost, de asemenea, usturătoare în criticile sale la adresa Partidului Democrat și a cercului intern de consilieri ai lui Biden, scriind: „Suntem cu toții atât de îngroziți de perspectiva unui al doilea mandat al lui Trump încât am ales să ignorăm orice semn de avertizare.”

Clooney și-a încheiat eseul exprimându-și recunoștința pentru Președinte: „Joe Biden este un erou; el a salvat democrația în 2020. Avem nevoie de el să o facă din nou în 2024”.

Donald Trump l-a criticat pe Clooney pentru editorialul său, numindu-l un „star de cinema fals” care ar trebui „să iasă din politică și să se întoarcă la televiziune”.

Citește și