- Alimentația emoțională poate fi sănătoasă, dacă este gestionată corect.
- Atenția la motivele din spatele mâncatului este esențială.
- Flexibilitatea și echilibrul sunt cruciale în alimentație.
Mănânci pe fond emoțional și te judeci pentru asta? Experții în nutriție atrag atenția asupra impactului alimentației emoționale și spun că aceasta nu trebuie văzută ca o abordare nesănătoasă. Din contră, aceasta este o practică normală și poate contribui la o relație sănătoasă cu mâncarea, dacă este abordată corect. Să nu uităm că mâncarea este mai mult decât un simplu combustibil și are un rol important în plăcere și conexiune socială.
Advertisment
Care sunt semnele că alimentația emoțională devine nesănătoasă?
Semnele că alimentația emoțională devine nesănătoasă includ consumul frecvent de mâncare ca răspuns la stres, plictiseală sau tristețe, dificultăți în a recunoaște senzația de sațietate și utilizarea alimentelor pentru a evita emoțiile negative, în loc de a le procesa sănătos.
Ce spun specialiștii care sunt pași pe care putem să-i urmăm pentru a dezvolta o relație mai sănătoasă cu mâncarea?
Putem începe prin a practica atenția la mâncat, a ne permite să ne bucurăm de toate tipurile de alimente, a identifica emoțiile care ne influențează alegerile alimentare și a căuta alternative sănătoase pentru a face față stresului sau altor emoții dificile.
Recomandări
Citește și
- Anne Hidalgo, primarul Parisului, reduce viteza pe șoseaua de centură a orașului. Care va fi limita maximă cu care se va putea circula
- Epoca Ozempic remodelează piața second-hand. Tot mai mulți oameni vând haine de mărimi mari
- Doi actori dau o firmă de A.I. în judecată, pentru că le-a furat vocile. Cum s-a ajuns aici
Partenerii noștri