• O instanță a Curții Supreme braziliene a confirmat în unanimitate decizia de a bloca la nivel național platforma de social media a lui Elon Musk, X.
  • Hotărârea vine după ce judecătorul Alexandre de Moraes a dispus blocarea platformei din cauza faptului că X nu a desemnat un reprezentant legal local.
  • Brazilia este una dintre cele mai mari piețe pentru X, cu zeci de milioane de utilizatori.

O instanță a Curții Supreme braziliene a confirmat în unanimitate decizia de a bloca la nivel național platforma de social media a lui Elon Musk, X.

Hotărârea vine după ce judecătorul Alexandre de Moraes a dispus blocarea platformei din cauza faptului că X nu a desemnat un reprezentant legal local, așa cum prevede legislația braziliană, scrie AP. X nu va mai fi disponibilă în Brazilia până când va fi respectată acesta lege și până când Musk va plăti amenzile restante de peste 3 milioane de dolari.

De Moraes a stabilit, de asemenea, o amendă zilnică de 50 000 de reais (8 900 de dolari) pentru persoanele sau companiile care utilizează VPN-uri, pentru a accesa X.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Unii experți juridici au pus sub semnul întrebării motivele acestei decizii și modul în care va fi pusă în aplicare, inclusiv colegiul avocaților din Brazilia, care a declarat că va solicita Curții Supreme să revizuiască această dispoziție.

Brazilia este una dintre cele mai mari piețe pentru X, cu zeci de milioane de utilizatori.

În weekend, mulți utilizatori X din Brazilia au declarat că se simt deconectați de lume și au început să migreze în masă către platforme alternative, precum Bluesky și Threads.

Citește și