• În 2024-2025, programul se va concentra pe campanii importante pentru siguranța în trafic și prevenția consumului de droguri și tutun.
  • Mai mult, în școli se vor desfășura campanii de informare despre traficul de persoane sau un stil de viață sănătos.
  • „Dacă spunem de la Minister ce se întâmplă în Săptămâna Altfel, lucrurile se pot duce în foarte multă normare”, a explicat Daniela Vișoianu, expert în Educație, la Aleph News.

Avem vești noi pentru elevi și părinți. Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că „Școala Altfel” din acest an școlar va fi cu totul diferită! În 2024-2025, programul se va concentra pe campanii importante pentru siguranța în trafic și prevenția consumului de droguri și tutun. Așadar, pregătește-te pentru o săptămână plină de activități care te vor ajuta să fii mai conștient și în siguranță!

„În cadrul programului Școala Altfel se va pune accent pe prevenirea consumului de droguri, de tutun, dar și pe siguranța în trafic”, a declarat Ligia Deca.

Mai mult, în școli se vor desfășura campanii de informare despre traficul de persoane sau un stil de viață sănătos. „În școli va fi desemnat un responsabil pentru implementarea acestor activități de prevenție a consumului de droguri și alte substanțe psihoactive. Școlile vor planifica activități de prevenire la cel puțin o clasă din fiecare unitate de învățământ preuniversitar”, a precizat ministrul.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

„Dacă pentru restul există finanțări, pentru plata profesorilor, în momentul în care profesorii au vrut alte tipuri de activități, a apărut o problemă financiară și dacă toți copiii își pot permite aceste excursii, tabere, mers la muzee.

Dacă spunem de la minister ce se întâmplă în Săptămâna Altfel, lucrurile se pot duce în foarte multă normare, după care, profesorii vor spune că nu știu ce să facă pentru activitățile respective”, a explicat Daniela Vișoianu, expert în educație, la Aleph News.

Citește și