• Militarii ruși au fost pregătiți în Iran pe racheta balistică Fath-360.
  • O rachetă Fath-360 are 750 kg, 150 kg de explozibil, rază de acțiune de 130 km.
  • SUA: transferul de rachete balistice iraniene către Rusia reprezintă o escaladare.

După dronele Shahed, Rusia a primit din Iran sute de rachete balistice cu rază mică, pentru a fi folosite în războiul de agresiune asupra Ucrainei, a declarat un oficial american pentru CNN. Astăzi, Volodimir Zelenski participă la forumul de la Cernobbio (Italia), unde urmează să își reia apelurile de a primi mai mult armament pentru a contracara avansul Rusiei în estul Ucrainei.

O astfel de rachetă, poate transporta o încărcătură explozivă de 10 ori mai mare decât o dronă Shahed-136. Din cauza razei mici, de 120 km, sistemul de lansare este simulat într-un camion, pentru a putea fi adus în apropierea frontului.

Pentru a susţine războiul din Ucraina, Rusia a primit din Iran sute de drone Shahed şi a deschis o fabrică pentru fabricarea acestora. Din Coreea de Nord a primit peste un milion de proiectile de artilerie şi câteva sute de rachete balistice, iar din China tehnologie pentru echipamentele de aviaţie, radare şi drone.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Astăzi, Volodimir Zelenski participă la forumul de la Cernobbio (Italia), unde urmează să îşi reia apelurile de a primi mai mult armament pentru a contracara avansul Rusiei în estul Ucrainei. De asemenea, liderul ucrainean va insista pe acordul Occidentului pentru a folosi rachetele primite pe teritoriul Rusiei. Armata Ucrainei vrea să lovească bazele de lansare a rachetelor ruseşti, inclusiv aerodromurile.

„Acesta nu este sfârșitul”, a spus un înalt oficial european, menționând că se așteaptă că Iranul va menține fluxul de arme către Rusia.

SUA acuză Iranul că a furnizat UAV-uri Shahed-131/136, Mohajer-6 și alte drone țării agresoare, Rusia, pentru a duce război împotriva Ucrainei. Potrivit presei, în schimbul armelor, Federația Rusă furnizează Iranului arme cibernetice , arme occidentale „capturate pe câmpul de luptă” și ajută la dezvoltarea programului de rachete.

Citește și