• Cluj este orașul în care trăiești cel mai bine.
  • Clujul este pe primul loc la calitatea educației, a aerului și conectivitate aeriană.
  • Pe următoarele locuri se află București, Sibiu, Brașov și Iași.

Cluj, București sau Sibiu? Unde trăiești cel mai bine? Cele trei orașe sunt în topul realizat de Institutul pentru Orașe Vizionare.

Conform topului City Index, Cluj este cel mai bun oraș în care să trăiești. Acesta a avut cel mai mare scor, de 63.30. Clujul este orașul unde educația este la cel mai înalt nivel și locul unde este cea mai bună conectivitate aeriană dar și calitatea aerului și traficul urban sunt mai bune.

Pe locul al doilea se află București. Capitala are cele mai frumoase dar și cele mai multe parcuri, are și o conectivitate mai bună. Și traficul urban este mai bun decât în alte orașe. În top urmează Sibiu, Brașov și Iași. Pe ultimele locuri în topul celor 15 orașe se află Târgu Mureș, Piatra Neamț și Craiova.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI

Ce orașe mari nu au prins vreun loc?

Au fost patru criterii importante ce au conturat topul final. Primul este diversificarea economică. Timișoara, Cluj și Oradea sunt exemple de orașe care au reușit să atragă investiții în diferite domenii precum IT, educație sau turism.

Celelalte criteriii sunt dezvoltarea infrastructurii urbane, capacitatea vizionară, calitatea vieții și opțiunile de divertisment. Constanța este unul dintre orașele mari care nu a prins topul. Deși părea un oraș plin cu de toate ce ar fi putut să concureze cu celelalte din top, Constanța în afara sezonului pierde mult din viziune când vine vorba de investiții.

Citește și