• Oficialii japonezi au aprobat planurile controversate de a construi prima stațiune de jocuri de noroc din țară.
  • Cazinourile au fost ilegale în Japonia până în anul 2018.
  • Proiectul a fost propus cu ani în urmă, dar a fost amânat din cauza pandemiei Covid-19 și a unui scandal de corupție.

Cazinourile au fost mult timp ilegale în Japonia. Dar în 2018 a fost adoptată o lege care prevede excepții pentru jocuri precum pokerul sau baccarat, pentru a crea locuri de muncă și a stimula turismul.

Opinia publică a fost împărțită, unii fiind îngrijorați de o creștere a criminalității și a dependenței de jocurile de noroc, scrie BBC

„Sperăm că va deveni o bază turistică care va promova farmecele Japoniei în lume”, a declarat prim-ministrul japonez, Fumio Kishida.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI

Primul cazino, un proiect ambițios

Proiectul are o investiție inițială de 13,5 miliarde de dolari, operatorul de cazinouri MGM din SUA și Orix Group din Japonia deținând fiecare o participație de 40% în companie.

Operatorul Osaka IR KK va începe lucrările pregătitoare la sfârșitul lunii septembrie pentru stațiunea integrată (IR), a raportat Nikkei business daily, fără a preciza de unde a obținut informația.

Uriașul complex turistic va fi situat pe Yumeshima, o insulă din Golful Osaka pe care urmează să se desfășoare Expoziția Mondială din 2025, și va include, de asemenea, hoteluri, un centru de conferințe, un centru comercial, un muzeu și un terminal de feriboturi, în timp ce clienții exclusiviși vor avea acces la o pistă adiacentă pentru elicoptere, scrie Reuters.

Japonia este considerată o piață promițătoare pentru jocurile de noroc. Este a treia cea mai mare economie a lumii, cu o populație de aproximativ 126 de milioane de locuitori.

Un plan similar a fost prezentat de prefectura Nagasaki pentru construirea unui cazinou la Huis Ten Bosch, un parc tematic cu tematică olandeză.

Citește și