• Viktor Orban s-a străduit să revigoreze economia Ungariei după recesiunea de anul trecut.
  • Orban şi Matolcsy, care conduce Banca Naţională a Ungariei din 2013, s-au învinovăţit reciproc pentru creşterea inflaţiei.
  • Duminică, Orban a declarat că un ministru de rang înalt va prelua conducerea planului său de redresare economică în 2025.

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat că un nou minister se va ocupa de economie şi de finanţele statului, în timp ce se pregăteşte pentru numirea unui nou guvernator al Băncii Centrale care să îi succeadă fostului său aliat, Gyorgy Matolcsy.

Viktor Orban s-a străduit să revigoreze economia Ungariei după recesiunea de anul trecut, în urma unei creşteri a inflaţiei la peste 25% în primul trimestru din 2023, cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeană.

Orban şi Matolcsy, care conduce Banca Naţională a Ungariei din 2013, s-au învinovăţit reciproc pentru creşterea inflaţiei, banca centrală criticând vehement plafoanele impuse de Orban asupra preţurilor şi ratelor dobânzilor, despre care banca a spus că i-au limitat independenţa.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Duminică, Orban a declarat că un ministru de rang înalt va prelua conducerea planului său de redresare economică în 2025, un an preelectoral, în care partidul său Fidesz va încerca să îşi consolideze sprijinul după ce, la alegerile pentru Parlamentul European din iunie, a înregistrat cel mai slab rezultat la un scrutin naţional sau european din ultimele aproape două decenii.

Citește și