• Hezbollah a lansat peste 100 de rachete asupra nordului Israelului.
  • Israelul a bombardat o școală din Gaza, 18 morți dintre care 6 angajați ONU.
  • SUA retrag un portavion din Orientul Mijlociu.

Organizația teroristă Hamas a transmis miercuri că echipa sa de negociere, condusă de Khalil al-Hayya, s-a întâlnit cu prim-ministrul Qatarului, șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani și cu șeful serviciilor de informații egiptene, Abbas Kamel, pentru a discuta despre cele mai recente evoluții din Gaza. Între timp, Israelul a bombardat un centru de comandă Hamas din interiorul unei școli, fiind ucise 18 persoane, printre care și 6 angajați ai Națiunilor Unite, scrie Times of Israel.

Declarația Hamas a afirmat că gruparea teroristă își menține angajamentul de a pune în aplicare o încetare a focului bazată pe propunerea inițială a SUA și nu va accepta noi condiții din partea niciunei părți, o referire aparentă la insistența prim-ministrului Benjamin Netanyahu ca trupele israeliene să mențină pozițiile pe coridorul Philadelphi de la granița Gaza-Egipt.

Declarația nu a făcut nicio referire la noile cereri ale Hamas de eliberare a prizonierilor condamnați la închisoare pe viață în schimbul primului grup de ostatici, care include femei, copii, bolnavi și bătrâni.

Recomandări

IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE

Directorul CIA William Burns, care este, de asemenea, negociatorul-șef al SUA pentru Gaza, a declarat sâmbătă că o propunere mai detaliată de încetare a focului va fi făcută în următoarele câteva zile.

Propunerea inițială înaintată de președintele american Joe Biden în iunie prevedea o încetare a focului în trei etape pentru a pune capăt războiului declanșat de atacul terorist al Hamas din 7 octombrie, în schimbul eliberării ostaticilor israelieni.

Citește și