• Palatul Bragadiru, un complex arhitectural ce mâsoară peste 10.000 m2 în interior, se vinde cu 25 de milioane de euro.
  • Palatul Maurice Blank, în stil Neoclasic francez, se vinde cu 4.400.000 euro.
  • Vila Belle Epoque din zona Icoanei Bucureşti e scoasă la vânzare cu 5 mil. euro.
  • Peste 7 milioane de euro se cere pentru Domeniul viticol Pogany Dobra, Satu Mare.

Ce se mai vinde prin România? Palatul Bragadiru, podgoria Pogany Dobra, o vilă Belle Epoque din Grădina Icoanei, o pădure de 724 de hectare sau sediul Băncii Austro-Ungare cu 850.000 euro. Dacă ai fonduri disponibile, e vremea unei investiții!

Pentru Palatul Bragadiru ai avea nevoie de 25 de milioane de euro. Este un complex arhitectural cu 110 camere, 43 de băi și măsoară peste 10.000 de metri pătrați în interior. Iar palatul și grădinile sunt așezate pe 1.65 de hectare. Este un complex arhitectural construit în plin Belle Epoque și atunci, deși prețul poate părea foarte mare, este conform monumentului care este scos la vânzare.

Încă o clădire din București. Este vorba despre vila Belle Epoque din Grădina Icoanei. Pentru asta trebuie undeva la 5 milioane de euro. Este o vilă generoasă, are 20 camere, 10 băi și se întinde pe o suprafață de 9.500 de metri în interior și pe 0.1 hectare în exterior. Este construită la sfârșitul secolului XIX, începutul secolului XX în plină perioadă de modernizare a Bucureștiului.

Recomandări

ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE
MELANIA SE APĂRĂ

Tot din București este palatul Maurice Blanc, construit în stil neoclasic francez. Costă un pic mai puțin decât clădirea din Icoanei, anume 4,4 milioane de euro. Este ceva mai mare, are 40 de camere, cu o suprafață de 2.500 de metri în interior. Este celebru pentru afilierea de peste 70 de ani cu Ambasada Statelor Unite.

Sunt imobile atât de scumpe și în țară?

De exemplu, domeniul viticol Pogany Dobra din Satu Mare costă 7,4 milioane de euro. O mică parte din ea cultivată cu soiuri de masă, precum Blanc Magic, Cardinal, Martius și Fidoria. Sunt soiuri cu vin, dintre cele mai cunoscute sunt: Fetească, Merlot, Cabernet. Acest vin din Pogany Dobra este apreciat de cunoscători și participă cei care îl produc la concursuri internaționale și locale.

De asemenea, un centru de evenimente și restaurantul aromatic din Livada Palocsay din Cluj-Napoca. Este scos la vânzare cu 7 milioane de euro. Este situat la 6 km de centrul orașului și a fost construit în 2003. Este clasic și are o panoramă spendidă asupra orașului Cluj-Napoca. 

La Sibiu, de exemplu, este scoasă la licitație o casă construită în perioada interbelică, în timpul neoromânesc. Este destul de aproape de casa președintelui Iohannis și este estimată la 2,4 milioane de euro. Este o clădire undeva în centrul orașului. A funcționat aici Inspectoratul General Sanitar, dar în perioada interbelică a fost o clădire în care a funcționat un sanator. 

Citește și