• Conducerea Ucrainei a condamnat noua tentativă de asasinat asupra lui Trump, care a supraviețuit și după ce a fost împușcat în ureche în timpul unui miting în Butler, Pennsylvania, pe 13 iulie.
  • „Inamicul va lansa numeroase teorii ale conspiraţiei despre o aşa-zisă implicare ucraineană. Evident, toate acestea sunt minciuni”, a declarat Andriy Kovalenko, şeful Centrului pentru Combaterea Dezinformării din Ucraina.
  • Deşi Routh nu a fost niciodată implicat oficial în armata ucraineană, Kremlinul a sugerat că sprijinul acordat de SUA Ucrainei are consecinţe periculoase.

Autorităţile ucrainene au negat luni orice legătură cu Ryan Routh, bărbatul acuzat că ar fi încercat să-l asasineze pe fostul preşedinte american Donald Trump, după ce s-a aflat că suspectul era susţinător al Ucrainei, scrie Politico.

Routh, în vârstă de 58 de ani, a mers în Ucraina după invazia Rusiei în 2022 şi a încercat să recruteze voluntari străini pentru a lupta alături de forţele ucrainene. Serviciul Secret american a dejucat ceea ce FBI a numit a doua tentativă aparentă de asasinare a lui Trump din ultimele două luni.

Autorităţile ucrainene au acuzat Moscova că profită de legătura dintre suspect şi Ucraina pentru a lansa o campanie de propagandă.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

„Inamicul va lansa numeroase teorii ale conspiraţiei despre o aşa-zisă implicare ucraineană. Evident, toate acestea sunt minciuni”, a declarat Andriy Kovalenko, şeful Centrului pentru Combaterea Dezinformării din Ucraina.

Conducerea Ucrainei a condamnat noua tentativă de asasinat asupra lui Trump, care a supraviețuit și după ce a fost împușcat în ureche în timpul unui miting în Butler, Pennsylvania, pe 13 iulie.

„Mă bucur să aud că Donald Trump este în siguranță și nevătămat. Cele mai bune urări pentru el și familia sa. Acesta este principiul nostru: statul de drept este primordial și violența politică nu își are locul nicăieri în lume. Sperăm sincer că toată lumea rămâne în siguranță”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Este bine că suspectul în tentativa de asasinat a fost reținut rapid”, a adăugat el.

Deşi Routh nu a fost niciodată implicat oficial în armata ucraineană, Kremlinul a sugerat că sprijinul acordat de SUA Ucrainei are consecinţe periculoase. „Joaca cu focul are consecinţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Citește și