• Ryan Routh a scris o carte despre geopolitică și Ucraina.
  • Atacatorul a scris că Trump este un „idiot”, un „bufon” și un „prost”.
  • Ryan Routh era dezamăgit de răspunsurile lui Trump pe Ucraina.
  • În carte, Routh a scris despre Iran, Afganistan, Taiwan, Coreea de Nord, Venezuela.
  • Joe Biden a cerut Secret Service să întărească protecția lui Trump.

Abia au trecut 2 luni de la prima tentativă de asasinat la adresa lui Donald Trump, că ieri, la prânz, în timp ce era pe terenul de golf, pe Donald Trump a mai vrut să-l asasineze un bărbat de 58 de ani.

Votant al lui Trump în 2016, dar dezamăgit de Trump, înregistrat și donator al Partidului Democrat, Ryan Routh a fost luat în custodie de autorități după ce a fost prins de Secret Service. La fața locului a fost găsită o pușcă cu lunetă AK-47, o cameră Go Pro și 2 ruscacuri. După ce a fost prins în trafic, presa americană a descoperit că atacatorul – cu un cazier impresionant – era pasionat de arme, de legiuni străine și de războaie. Voia să apere Taiwanul, să distrugă Kremlinul și să rezolve și războiul din Gaza.

Atacatorul a scris o carte, a dat interviuri, a fraierit mulți ziariști. Fox News a dat adineauri un fost coleg de școală și un ziarist care l-a intervievat pe acest Ryan Routh. Și concluzia este că omul era puțin off. 

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Și autoritățile din Florida vor cere niște teste psihologice ale acestui individ. Băiatul lui a spus că tatăl său nu era violent, dar avea o pasiune pentru războaie. Îi fraierea pe toți, le povestea de aceste legiuni internaționale, străine, care recrutează tot felul de militari pentru a ajuta și a se implica în diverse războaie. Și așa a captat atenția presei internaționale, chiar și în România a dat un interviu, care a fost descoperit azi noapte de americani, care au luat foc și au zis „uite cine este atacatorul lui Trump”. 

Astăzi, a dat și alertă CNN acum câteva minute, că în următoarele minute îl vom vedea pe acest domn în fața unui tribunal din Florida. Florida este un stat republican și au luat foarte în serios ceea ce s-a întâmplat la adresa lui Donald Trump, pentru că a fost acea problemă pe 13 iulie, acolo atacatorul era la un miting, și-a plănuit atacul, a tras asupra lui Donald Trump și a fost împușcat acel tânăr. 

De data aceasta, acest Ryan Rose – a ieșit șeriful din nou astăzi și a spus că Ryan Rose n-a apucat să tragă – dar avea pregătit un plan foarte bine pus la punct pe acel teren de golf din Florida, care este foarte dificil de protejat. Din punct de vedere a securității unui fost președinte, pentru că nivelul de securitate la Trump nu este de președinte în exercițiu, ci de fost președinte. Deci va fi foarte interesant, deocamdată nici presa americană nu se aventurează, nu se știu acuzațiile foarte clare care vor fi aduse de autoritățile locale, federale, la adresa acestui individ care a fost luat aseară în custodie după ce a fost prins, pe autostradă. După mai bine de o oră, au reușit să-l prindă. Ceea ce s-a întâmplat este că agenții Secret Service care îl urmăreau pe Trump pe acel teren de golf cu care se dusese să joace golf cu un donator, între gaura 5 și gaura 6, l-au văzut pe acest Ryan Routh prin boscheți și Ryan Routh a plecat, a luat-o la fugă, s-a urcat în mașină, cineva a apucat să-i pozeze mașina și locația și așa a fost prins Ryan Rose.

Dar Secret Service ar fi tras de 4 ori asupra acestui individ și s-a dat alerta în zona. Deci va fi foarte interesant să vedem acuzațiile pentru că chiar dacă este a doua tentativă de asasinat, este încadrată juridic așa, este o situație puțin diferită. Avem un personaj care pare, așa cum zic și cei care l-au cunoscut, puțin nov, puțin dus cu pluta. Vom vedea dacă vor fi invocate motive de sănătate, iar șeriful a spus astăzi că deocamdată suspectul nu a vorbit cu autoritățile, și-a rezervat dreptul la tăcere. Vedem dacă va vorbi în tribunal.

Din punctul de vedere al campaniei prezidențiale, atmosfera și comentariile și analizele care au apărut spun că nu prea se va schimba nimic pentru că a devenit așa un „daily basis”, te trezești dimineața sau te uiți pe o știre și vezi că încă mai este cineva care vrea să îl asasineze pe Donald Trump.

Se va pune în discuție problema resurselor Secret Service, pentru că după prima tentativă de asasinat, ne aducem aminte că șefa Secret Service a demisionat. Actualul șef al Secret Service s-a dus la Mar a Lago în Florida să discute cu Trump, să vadă cum, chiar și cu ajutorul administrației americane și cu bani de la Congres, să-i interesă dispozitivul de securitate, mai ales că Trump este toată ziua pe terenurile astea de golf, dar susținătorii săi consideră că este singurul politician din Statele Unite care este protejat de divinitate. 

Data trecută așa a zis, că Dumnezeul l-a salvat, datorită lui Dumnezeu. Într-adevăr a avut noroc atunci. Acum omul n-a apucat să tragă, a avut două impeachment-uri, patru cereri de arestare, 91 de acuzații penale, două tentative de asasinat și omul este încă în picioare. L-au salvat inclusiv pisicile, că este moda cu pisicile și cu Taylor Swift, care este principala inamică a lui Donald Trump acum.

Dar, ca o concluzie, se pare că aceste incidente de securitate la adresa vieții lui Donald Trump nu vor schimba foarte mult sondajele, pentru că lumea s-a obișnuit cu aceste vești, chiar dacă pare așa foarte ciudat că am început să ne obișnuim cu o asemenea lucruri. Doar va radicaliza foarte mult electoratul lui Donald Trump, consecințele politice sunt imprevizibile, spune și CNN, însă curentul subteran al violenței, „concentrează tot felul de oameni deranjați la minte, iar asta a devenit o umbră constantă a politicii americane”. Momentul când violența verbală se transformă în violență fizică și tentative de asasinat.

Cam la asta s-a ajuns în această campanie prezidențială, care încă nu s-a terminat. 

Oamenii nu mai sunt la fel de impresionați ca data trecută, nu mai avem nici poza cu pumnul ridicat, Trump nu mai e marele erou, nu mai e drama care a fost atunci, practic nu a pățit nimic, e foarte bine și gata, s-a terminat. Încă o știre la zi. W

What’s next până la următoarea testativă de asasinat asupra lui Donald Trump?

Citește și