• „Ne pregătim pentru orice caz pe care l-am putea întâlni în Regatul Unit, iar vaccinarea joacă un rol esențial în apărarea noastră”, a declarat Susan Hopkins, consilier medical.
  • Niciun caz de clade Ib mpox, noua tulpină care s-a răspândit rapid în Africa după un focar inițial în Republica Democrată Congo (RDC), nu a fost încă detectat în Regatul Unit.
  • Mpox se transmite prin contact fizic apropiat.

Regatul Unit a comandat peste 150.000 de doze de vaccin împotriva mpox pentru a-și consolida gradul de pregătire, după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat că o creștere a numărului de cazuri în Africa reprezintă o urgență globală, scrie The Guardian.

Niciun caz de clade Ib mpox, noua tulpină care s-a răspândit rapid în Africa după un focar inițial în Republica Democrată Congo (RDC), nu a fost încă detectat în Regatul Unit.

Cu toate acestea, oficialii din domeniul sănătății din Regatul Unit au declarat luni, în cadrul unei ședințe de informare, că este necesar să se comande mai multe vaccinuri pentru a consolida rezistența țării împotriva virusului, cunoscut anterior sub numele de monkeypox.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Aceștia au prezentat, de asemenea, trei scenarii care ilustrează impactul posibil al unui focar în Regatul Unit. Primul implică grupuri mici de cazuri, al doilea o „epidemie controlabilă” și al treilea transmiterea comunitară în spitale, centre de îngrijire, închisori și școli. Niciunul dintre scenariile prezentate nu au fost proiecții sau predicții, au declarat oficialii.

„Ne pregătim pentru orice caz pe care l-am putea întâlni în Regatul Unit, iar vaccinarea joacă un rol esențial în apărarea noastră”, a declarat Susan Hopkins, consilier medical principal la Agenția britanică pentru securitatea sănătății.

„Pe lângă vaccinare, am lucrat rapid pentru a ne asigura că medicii sunt conștienți și capabili să recunoască cazurile cu promptitudine, că testele rapide sunt disponibile și că sunt elaborate protocoale pentru îngrijirea clinică sigură a persoanelor care au infecția și pentru prevenirea transmiterii mai departe.”

Mpox se transmite prin contact fizic apropiat. Boala provoacă simptome asemănătoare gripei și leziuni pline de puroi și este de obicei ușoară, dar poate ucide. Copiii, femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar slăbit sunt expuse unui risc mai mare de complicații.

Citește și