• Trump a povestit cum agentul a văzut țeava armei prin tufișuri.
  • Trump a descris modul în care forțele de ordine au reușit să îl rețină pe atacator cu ajutorul unui martor care l-a văzut pe suspect fugind din tufișuri și i-a fotografiat mașina.
  • „A fost ceva deosebit, dar totul a decurs bine, iar Secret Service a făcut o treabă excelentă și l-au băgat pe acest om după gratii și sperăm că va rămâne acolo pentru mult timp”, a spus Trump.

Fostul președinte Donald Trump a povestit public pentru prima dată în detaliu aparenta tentativă de asasinat de duminică împotriva sa, lăudând Serviciul Secret al SUA, alte forțe de ordine și martorul care a făcut o fotografie a mașinii suspectului care a contribuit la reținerea acestuia, scrie CNN.

„Jucam golf cu câțiva dintre prietenii mei, era într-o duminică dimineața și era foarte liniște, vreme foarte frumoasă, totul era frumos, este un loc frumos în care să fii. Și dintr-o dată am auzit împușcături în aer, și cred că probabil patru sau cinci, și păreau gloanțe”, a declarat Trump luni în timpul unei conversații X Spaces în care era așteptat să lanseze o nouă afacere cu criptomonede.

„Dar ce știu eu despre asta? Serviciul Secret a știut imediat că erau gloanțe și m-au prins și cred că probabil celălalt, Steve este unul dintre oameni. Steve Witkoff, un mare prieten al meu”.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI

Trump a continuat: „Deci eram în grup și toată lumea doar, ne-am urcat în cărucioare și ne-am mișcat destul, destul de bine. Am fost cu un agent, iar agentul a făcut o treabă fantastică. Nu a fost nicio îndoială că am ieșit de pe acel teren. Mi-ar fi plăcut să reușesc ultimul putt, dar am decis să plecăm de aici”.

Trump a povestit cum agentul a văzut țeava armei prin tufișuri.

„A început să tragă în țeavă, a început să tragă în tufișuri. A putut vedea doar țeava. Cât de bine este asta? Corect? A putut vedea doar țeava. Bazându-se pe asta, a început să tragă și a fugit spre țintă și trăgea mult, adică astea au fost focurile pe care le-am auzit. Celălalt nu a reușit să tragă niciun foc”, a spus Trump.

Trump a descris apoi modul în care forțele de ordine au reușit să îl rețină pe atacator cu ajutorul unui martor care l-a văzut pe suspect fugind din tufișuri și i-a fotografiat mașina.

Trump a lăudat martorul și a spus: „Civilul a făcut o treabă fenomenală. O femeie. Adică, cine s-ar fi gândit, dacă ai fi putut să faci o mie de astfel de fotografii, câți oameni ar fi avut creierul să îl urmărească și să fotografieze spatele camionului său, astfel încât să ajungă să obțină, iar cheia a fost permisul. Așa că au obținut permisul și, după ce l-au obținut, există tot felul de tehnologii prin care pot localiza cu precizie unde se află camionul. Nu am știut niciodată că există așa ceva. Și l-au localizat pe autostradă”.

Trump a spus: „A fost ceva deosebit, dar totul a decurs bine, iar Secret Service a făcut o treabă excelentă și l-au băgat pe acest om după gratii și sperăm că va rămâne acolo pentru mult timp. Persoană periculoasă, persoană foarte, foarte periculoasă”.

Citește și