• Schimbarea va intra în vigoare din ianuarie, a declarat directorul executiv al Amazon, Andy Jassy, într-o notă către personal.
  • „Am decis că ne vom întoarce la a fi în birou așa cum eram înainte de apariția Covid”, a spus el.
  • Anul trecut, personalul de la sediul central din Seattle a organizat un protest deoarece compania a înăsprit indemnizația pentru munca la distanță.

Amazon ordonă personalului să se întoarcă la birou cinci zile pe săptămână, deoarece pune capăt politicii sale de muncă hibridă. Schimbarea va intra în vigoare din ianuarie, a declarat directorul executiv al Amazon, Andy Jassy, într-o notă către personal, anunță BBC.

„Am decis că ne vom întoarce la a fi în birou așa cum eram înainte de apariția Covid”, a spus el, adăugând că acest lucru ar ajuta personalul să fie «mai bine pregătit să inventeze, să colaboreze și să fie suficient de conectat unul la celălalt». Jassy a fost mult timp cunoscut ca un sceptic al muncii la distanță, dar personalul Amazon a fost permis anterior să lucreze de acasă două zile pe săptămână. Demersul Amazon de a readuce personalul corporativ la birou a fost o sursă de tensiune în cadrul firmei, care are peste 1,5 milioane de angajați la nivel global cu normă întreagă și cu fracțiune de normă.

Anul trecut, personalul de la sediul central din Seattle a organizat un protest deoarece compania a înăsprit indemnizația pentru munca la distanță, care a fost acordată în timpul pandemiei. Ulterior, Amazon l-a concediat pe organizatorul protestului, ceea ce a dus la reclamații de represalii nedrepte, o dispută care a fost purtată cu oficialii din domeniul muncii.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI

În mesajul său de luni, Jassy a declarat că este îngrijorat de faptul că Amazon – care s-a mândrit mult timp cu păstrarea intensității unui start-up în timp ce creștea pentru a deveni un gigant tehnologic – își vede cultura corporativă diluată de munca flexibilă și de prea multe straturi birocratice.

Amazon a declarat că aceste schimbări ar putea duce la reduceri de locuri de muncă

În plus față de întoarcerea la birou cinci zile pe săptămână, Amazon a declarat că va fi hot-desking în SUA.
Compania a declarat că personalul ar putea lucra încă de acasă în circumstanțe neobișnuite, cum ar fi un copil bolnav sau o urgență la domiciliu, așa cum a fost cazul înainte de pandemie. Dar, cu excepția cazului în care li s-a acordat o derogare, Jassy a declarat: „Ne așteptăm ca oamenii să fie la birou în afara circumstanțelor atenuante”.

Citește și