• Ministrul a mai spus că se va găsi „o soluţie pentru cei care nu au medicamentele obişnuite pentru tratamentul bolilor cronice”.
  • Referitor la vaccinul Hepatitic A, Rafila a dat asigurări că Ministerul Sănătăţii a reuşit deja să procure dozele necesare, în colaborare cu DSP Galaţi.
  • „Ne preocupă furnizarea de asistenţă medicală”, a mai spus ministrul.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat formarea echipelor medicale în centrele de sinistraţi şi soluţii pentru criza medicamentelor şi a vaccinurilor.

Întrebat despre problema sinistraţilor din Galaţi care au rămas fără medicamente, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus, în cadrul conferinţei de presă de la Spitalul Clinic Colţea, de marţi, că „o să vedem lucrul acesta, în fiecare centru de sinistraţi o să organizăm în scurt timp o echipă medicală. Am stabilit inclusiv un model de raportare catre Institutul Naţional de Sănătate Publică pentru orice suspiciune de boală transmisibilă”.

Ministrul a mai spus, de asemenea, că se va găsi „o soluţie pentru cei care nu au medicamentele obişnuite pentru tratamentul bolilor cronice”.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI

Referitor la vaccinul Hepatitic A, Rafila a dat asigurări că Ministerul Sănătăţii a reuşit deja să procure dozele necesare, în colaborare cu DSP Galaţi. „Ne preocupă furnizarea de asistenţă medicală”, a mai spus ministrul.

Cât despre vaccinul antigripal, Rafila a declarat că „îl începem acum, există categorii la care compensarea este de sută la sută. Copiii până la 18 ani, persoanele de peste 65 de ani, cei cu boli cronice, de peste 45 ani, femeile gravide”, a mai spus Alexandru Rafila, adăugând că românii sunt aşteptaţi la cabinetele medicilor de familie de care aparţin pentru a-l procura.

Citește și