• Mandatul Ungariei de Președinte al Consiliului UE va expira la finele anului și va fi preluată de Polonia.
  • Vizitele lui V. Orban în Rusia și China fără consultarea statelor membre ale UE au înfuriat liderii europeni.
  • Statele membre UE nu participă sau doar la nivel de funcționari publici la ședințele organizate în Ungaria.

Ungaria va organiza luna viitoare un summit european pentru a dezbate chestiuni de politici ale comunității europene. Însă, deși Ungaria este Președinte în exercițiu al Uniunii Europene, Miniștrii țărilor membre boicotează ședințele organizate în țara vecină.

Care sunt motivele boicotului UE?

Unul dintre motivele pentru care UE boicotează este legat de politica lui Viktor Orban de a pune veto la majoritatea decizilor care ar fi trebuit să fie unanime în Uniunea Europeană, în special cele legate de ajutoarele pentru Ucraina. „Paharul s-a umplut” anul acesta, în luna iulie, când Viktor Orban și-a organizat singur o misiune de pace, neanunțată, cu doar câteva zile înainte de a prelua președinția rotativă a Uniunii Europene. El i-a făcut o vizită Președintelui rus, Vladimir Putin, dar a făcut și o vizită în China. Aceste discuții nu au fost anunțate nimănui în Europa. Miniștirii și liderii europeni se întreabă dacă mai are rost să continue sau să încerce o colaborare cu Ungaria și cu Premierul ungar.

Cum s-au derulat aceste boicoturi?

Acestea se derulează fie prin ținerea la distanță a Miniștrilor săi de către guvernele europene sau prin participarea la întâlniri, dar prin boicotare. Nu se boicotează deciziile în sine, ci sunt mai mult semnale informale. Ursula von der Leyen a atribuit Comisarului European al Ungariei portofoliul Sănătății și al Protecției Animalelor.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI

Citește și