• Harris arată spre politicile anti-avort ale lui Trump în ceea ce a fost raportat ca o moarte rară „ evitabilă ” legată de avort.
  • Tânăra ar fi murit după ce i s-a refuzat asistența medicală în timp util.
  • O comisie de evaluare medicală din Georgia a considerat că decesul ei putea fi „prevenit” și că existau „șanse mari” ca ea să fi supraviețuit dacă ar fi fost supusă procedurii mai devreme.

Kamala Harris a dat vina pe politicile lui Donald Trump și a condamnat interdicțiile statului privind avortul, în urma informațiilor conform cărora o femeie din Georgia a murit după ce i s-a refuzat asistența medicală în timp util.

Harris arată cu degetul spre Trump

Acestea sunt consecințele acțiunilor lui Donald Trump”, a spus Harris într-o declarație. Interzicerea avortului la șase săptămâni în Georgia a intrat în vigoare la scurt timp după ce Curtea Supremă a SUA a anulat cazul Roe vs Wade în 2022.

Această tânără mamă ar trebui să fie în viață, să-și crească fiul și să-și urmeze visul de a urma școala de asistente medicale”, a declarat Harris. „Acesta este exact lucrul de care ne-am temut atunci când Roe a fost anulat.”

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Amber Nicole Thurman a murit după ce a suferit o complicație rară a pastilelor de avort. La câteva zile după ce a luat pastilele, ea a fost dusă într-o cameră de urgență cu sângerări abundente, deoarece încă nu eliminase tot țesutul fetal din corpul său.

Potrivit raportului, medicii au ezitat cu privire la tratamentul ei, așteptând 20 de ore pentru a efectua o procedură de rutină. Thurman, care avea 28 de ani și era mama unui băiat în vârstă de șase ani, a murit în timpul operației de urgență.

Dacă Donald Trump va avea ocazia, va semna o interdicție națională a avortului, iar aceste realități îngrozitoare se vor înmulți”, a declarat Harris. „Trebuie să adoptăm o lege pentru a restabili libertatea reproducerii. Când voi fi președinte al Statelor Unite, o voi semna cu mândrie și o voi transforma în lege. Vieți depind de asta”.

Harris a făcut din dreptul la avort un aspect important al campaniei sale prezidențiale, conform The Guardian.

Citește și