•  Philip Morris International (PMI) a vândut compania britanică de inhalatoare Vectura Group pentru 150 de milioane de lire.
  • Vânzarea face parte din strategia PMI de a se distanța de produsele din tutun și de a se concentra pe afaceri „fără fum”.
  • Peste 60% din veniturile recente ale companiei au provenit încă din vânzările de țigări.

Gigantul de tutun, Marlboro, a vândut o companie de inhalatoare din Marea Britanie la un preț redus din cauza a ceea ce numește o reacție „nejustificată”, scrie BBC.

Philip Morris International (PMI) a vândut Vectura Group pentru 150 de milioane de lire sterline la doar trei ani după ce l-a cumpărat într-o afacere în valoare de peste 1 miliard de lire sterline. Decizia PMI de a cumpăra Vectura, care produce inhalatoare pentru tratarea afecțiunilor pulmonare precum astmul, a fost criticată ca fiind ipocrită.

Cu toate acestea, PMI a apărat mișcarea ca parte a strategiei sale de a renunța la țigări și la afaceri „fără fum”, cum ar fi vapingul.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Acordul, care are nevoie încă de aprobarea autorităților de reglementare, va face ca Molex să plătească o taxă inițială de 150 de milioane de lire sterline și „plăți potențiale amânate de până la 148 de milioane de lire sterline”, dacă sunt îndeplinite anumite cerințe.

Achiziția Vectura a făcut parte din impulsul PMI către o „lume fără fum”. PMI a spus că dorește ca până în 2030 două treimi din vânzările sale să provină din vânzări fără țigări.

Cu toate acestea, organizațiile de caritate din domeniul sănătății și-au exprimat scepticismul cu privire la sinceritatea angajamentului PMI, având în vedere miliardele de lire sterline pe care le câștigă încă din vânzările de țigări.

Ultimele sale rezultate financiare pentru cele trei luni până la sfârșitul lunii iunie au arătat că peste 60% din vânzările sale de 9,47 miliarde de dolari au provenit din țigări. În acea perioadă, PMI a reprezentat 23,6% din piața globală de țigări după venituri.

Vestea vine în momentul în care noul guvern laburist a declarat că are în vedere interzicerea fumatului în aer liber în pub-uri.

Experții în sănătate au salutat planurile, dar mulți proprietari de baruri au declarat pentru BBC că sunt îngrijorați de impactul asupra afacerilor lor.

Citește și