• El a reprezentat giganții italieni Juventus și Inter Milano, după ce și-a început cariera la Messina.
  • Schillaci, cunoscut sub numele de „Toto”, a marcat șase goluri și a câștigat Gheata de Aur la Cupa Mondială din 1990.
  • Premierul italian Giorgia Meloni a declarat: „Ne părăsește o e emblemă a fotbalului, un om care a intrat în inimile italienilor și ale iubitorilor de sport din întreaga lume.”

Italianul Salvatore Schillaci, cel mai bun marcator la Cupa Mondială din 1990, a murit la vârsta de 59 de ani. Schillaci, cunoscut sub numele de „Toto”, a marcat șase goluri și a câștigat Gheata de Aur la Cupa Mondială din 1990, pe teren propriu, scrie BBC.

Italia a pierdut în semifinale, dar Schillaci a primit și Balonul de Aur pentru cel mai bun jucător. Schillaci a fost diagnosticat cu cancer de colon în 2022.

Cu 16 selecții pentru țara sa, marcând șapte goluri, el a reprezentat giganții italieni Juventus și Inter Milano, după ce și-a început cariera la Messina. Juventus, la care Schillaci s-a alăturat în 1989, a declarat: „Ne-am îndrăgostit imediat de Toto. Dorința lui, povestea lui, faptul că era atât de minunat de pasionat, iar asta se vedea în fiecare meci pe care îl juca. Noi, cei de la Juve, am fost suficient de norocoși să ne entuziasmăm pentru el înainte ca – în acea vară incredibilă din 1990 – întreaga Italie să o facă, captivată de acele minunate sărbători energice ale sale.”

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Schillaci a marcat primul său gol la Cupa Mondială din 1990 ca rezervă împotriva Austriei, iar după o altă apariție ca rezervă împotriva Statelor Unite a obținut primul său start împotriva Republicii Cehe.

Premierul italian, Giorgia Meloni, a declarat: „Ne părăsește o e emblemă a fotbalului, un om care a intrat în inimile italienilor și ale iubitorilor de sport din întreaga lume. Atacantul din nopțile magice ale Italiei ’90 cu echipa noastră națională. Vă mulțumim pentru emoțiile pe care ni le-ați dăruit, pentru că ne-ați făcut să visăm, să sărbătorim, să îmbrățișăm și să fluturăm steagul nostru național.”

Citește și