• Ministrul ucrainean de Externe și-a exprimat recunoștința pentru decizia „istorică” a țării noastre de a dona Ucrainei un sistem Patriot.
  • El a susținut o conferință de presă alături de omologul său român, Luminița Odobescu.
  • „Este foarte important să întărim apărarea Ucrainei. Este un scut nu numai pentru Ucraina, ci și pentru Europa”, a declarat Andrii Sybiha.

Ministrul ucrainean de Externe, Andrii Sybiha, a declarat miercuri, la București, că face apel la partenerii români să analizeze posibilitatea doborârii dronelor rusești în apropierea spațiului aerian al țării noastre. El a susținut o conferință de presă alături de omologul său român, Luminița Odobescu.

Ministrul ucrainean de Externe și-a exprimat recunoștința pentru decizia „istorică” a țării noastre de a dona Ucrainei un sistem Patriot.

„Este foarte important să întărim apărarea Ucrainei. Este un scut nu numai pentru Ucraina, ci și pentru Europa. Astăzi apărăm nu numai Ucraina, ci și Europa. Avem numeroase cazuri de rachete sau drone rusești care încalcă spațiul aerian al statelor NATO. Acesta este motivul pentru care acest sistem, în special pe măsură ce se apropie iarna, ne va permite să ne consolidăm capacitățile de apărare. El ne apără infrastructura energetică și, după cum vedeți, eforturile Rusiei vizează acum să ne împiedice să producem energie electrică”, a declarat Andrii Sybiha.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

El a subliniat că rachetele și dronele rusești „trec sau cad în apropierea centralelor atomice ale Ucrainei și pot fi extrem de periculoase”.

„De aceea, aș dori să cer partenerilor noștri români să analizeze posibilitatea doborârii dronelor și rachetelor rusești în apropierea spațiului aerian românesc”, a adăugat ministrul ucrainean de Externe.

Citește și