• Studiu: Etichetarea caloriilor pe băuturi alcoolice poate reduce consumul.
  • Studiile arată că etichetele calorice pot încuraja alegeri mai sănătoase.
  • Lipsa informațiilor calorice este un factor al consumului inconștient.
  • Experții în domeniu solicită reglementări mai stricte în industria alcoolului.
  • Dacă ar fi afișate caloriile, 27% ar comanda altceva, 18% ar consuma mai rar.

Te-ai gândit vreodată câte calorii consumi atunci când bei alcool? 9% dintre caloriile consumate de un bărbat și 5% dintre cele consumate de o femeie provin din băuturi alcoolice.

Un nou studiu arată că etichetarea caloriilor pe băuturile alcoolice poate avea un efect benefic asupra consumului și reduce cantitatea de alcool consumată.

54% dintre cei care beau în mod constant și 44% dintre cei ce beau ocazional spun că ar bea mai putin dacă pe bauturi ar fi afișate caloriile.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Ar consuma oamenii mai puțin dacă ar știi câte calorii are o băutură?

„Din punct de vedere nutrițional, mulți oameni nu sunt destul de conștienti de conținutul caloric, care este destul de ridicat la băuturi. Mă gândesc că dacă ar ști că un cocktail, o bere sau un pahar de vin, adaugă câteva sute de calorii pe zi, aceste lucruri ar putea fi influențe de alegerile lor.

Consumul regulat de alcool poate contribui significativ la creșterea în greutatea și la probleme metabolice pe termen lor. Iar în plus, alcoolul nu oferă nutrienți esențiali, ci contribuie doar cu calorii goale. Și în acest sens, conștientizarea aportului caloric ar putea să reducă cantitatea consumată de alcool”, a declarat Ioana Iacob, specialist acreditat in nutriție, pentru Aleph News.

După ce oră este indicat să nu mai mâncăm sau să bem aclool?

„Da, are relevanță. De obicei cu câteva ore înainte de culcare. Ideal ar fi după ora 19 sau 20 să nu se mai consume alcool. Dar dat prin faptul că tinerii adoră petrecerile, dacă s-ar situa undeva la două maxim trei pahare de alcool și trei-patru ore înainte de somn, ar fi ideal.”

Cum ar trebui să te hidratezi după ce ai consumat alcool? 

„Evident că, mult mai mult. Se spune că la fiecare gură de alcool trebuie să se dea două guri de apă. La un pahar de alcool ar fi necesare două pahare de apă. 

Evident că a doua zi, din cauza faptului că corpul este mai dezhidratat, pentru că de regulă tinerii nu cunosc acest aspect, este nevoie de un minim de doi litri de apă”, a declarat Ioana Iacob, specialist acreditat in nutriție, pentru Aleph News.

Citește și