• Calculatorul cuantic ar trebui să fie gata până în 2027 și are un buget de cercetare de 35 de milioane de euro.
  • Este un calculator mobil comandat de armata germană și este ceea mai mare investiție a Agenției Germane de Securitate Cibernetică.
  • Un consorțiu de ultimă generație a fost constituit pentru acest proiect: Quantum Brilliance, ParityQC, Oxford Ionics și neQxt.

Armata germană creează o așteptare fără precedent cu anunțul primului computer cuantic mobil din lume. E evaluat la 35 de milioane de euro și planificat pentru 2027.

Era calculului cuantic pare să se apropie cu pași repezi, iar Germania se poziționează în fruntea acestei tehnologii cu un anunț răsunător. Computer-ul cuantic e conceput special pentru apărare, dar cu implicații care depășesc cu mult acest domeniu. Acest proiect, cu un buget de 35 de milioane de euro, este cea mai mare investiție de acest tip a Agenției Germane de Securitate Cibernetică.

4 companii vor construi PC-ul cuantic

Un consorțiu de ultimă generație a fost constituit pentru acest proiect ambițios Patru companii de tehnologie, Quantum Brilliance, ParityQC, Oxford Ionics și neQxt, au fost selectate pentru a dezvolta această minune tehnologică. Misiunea lor? Crearea un computer cuantic care nu numai că îndeplinește cerințele stricte ale aplicațiilor de apărare, dar este și portabil și funcționează bine în timp real în diferite medii. Aceste companii aduc fiecare expertiză unică, de la cipuri cuantice miniaturizate la arhitectură cuantică scalabilă, promițând o sinergie impresionantă.

Recomandări

ZILELE BUCUREȘTIULUI
IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
CE FACI LA OKTOBERFEST?

Citește și