• „Nu credem că escaladarea acestui conflict militar este în interesul lor”, a declarat John Kirby.
  • Netanyahu afirmă că Israelul a „aplicat o serie de lovituri Hezbollahului”.
  • „Tensiunile sunt mult mai mari acum decât erau în urmă cu doar câteva zile”, a declarat Kirby.

O escaladare militară regională nu este în „cel mai bun interes” al Israelului, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, în timp ce tensiunile transfrontaliere tot mai mari dintre Israel și Liban au dus la temeri privind un război total, scrie Tribune.

„Nu credem că escaladarea acestui conflict militar este în interesul lor”, a declarat Kirby la emisiunea «This Week» de pe ABC, adăugând că Statele Unite „au spus acest lucru direct omologilor noștri israelieni“.

Israelul și gruparea libaneză Hezbollah, susținută de Iran, s-au angajat în schimburi transfrontaliere care s-au intensificat rapid, inclusiv tiruri intense de rachete în cursul nopții asupra nordului Israelului, care au trimis sute de mii de oameni în adăposturi antiatomice, potrivit armatei de acolo.

Recomandări

PLANUL LUI NETANYAHU
CUM VA FI VREMEA
RECENZIA LUI BEZOS
DEF-UL MAI DEVREME
CINE DEȚINE MONOPOLUL
AMERICAN SPEED

Netanyahu afirmă că Israelul a „aplicat o serie de lovituri Hezbollahului”. „Tensiunile sunt mult mai mari acum decât erau în urmă cu doar câteva zile”, a declarat Kirby.

Dar el a adăugat că „noi încă mai credem că poate exista timp și spațiu pentru o soluție diplomatică aici și la asta lucrăm”.

Tirul de rachete de peste noapte a atins Kiryat Bialik, la marginea celui mai mare oraș din nordul Israelului, Haifa, lăsând o clădire în flăcări, o alta plină de schije și vehicule incinerate.

Atacurile urmează unui atac aerian de vineri asupra Beirutului, care a ucis 45 de persoane – inclusiv comandanți Hezbollah – și exploziilor mortale ale dispozitivelor de comunicații în Liban la începutul săptămânii, care s-au soldat cu 39 de morți și aproape 3 000 de răniți.

Israelul și-a semnalat intenția de a-și îndrepta atenția către Hezbollah după aproape un an de tiruri transfrontaliere care au început în octombrie, după ce gruparea armată palestiniană Hamas a lansat un raid fără precedent asupra Israelului care a precipitat războiul din Gaza.