• Armata israeliană a declarat că aproximativ 150 de rachete și alte proiectile au fost trase asupra teritoriului său în noaptea de sâmbătă spre duminică.
  • Israelul a lansat propriile sale lovituri asupra unor ținte din sudul Libanului.
  • Liderul adjunct al grupării, Naim Qassem, a declarat: „Amenințările nu ne vor opri… Suntem pregătiți să facem față tuturor posibilităților militare”.

Israelul și Hezbollah au amenințat că își vor intensifica atacurile transfrontaliere duminică, în ciuda apelurilor internaționale de a se îndepărta de un război total. Armata israeliană a declarat că aproximativ 150 de rachete și alte proiectile au fost trase asupra teritoriului său în noaptea de sâmbătă spre duminică – majoritatea din Liban, scrie BBC.

Unele au ajuns mai departe decât loviturile anterioare, trimițând mii de israelieni în adăposturi antiatomice și avariind case din apropierea orașului Haifa. Israelul a lansat propriile sale lovituri asupra unor ținte din sudul Libanului, despre care a afirmat că au distrus mii de lansatoare de rachete ale Hezbollah.

Duminică, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul va lua „toate măsurile necesare pentru a restabili securitatea” și pentru a readuce oamenii în siguranță la casele lor de-a lungul graniței dintre Israel și Liban.

Recomandări

HIROSHIMA, PE ECRANE
CE SE ASCUNDE ÎN SPATELE A.I.
MOMENT ISTORIC
AFACERILE MICI SUSȚIN ECONOMIA
CE LE CERE CIOLACU
FĂRĂ TELEFON LA ȘCOALĂ

El a declarat că Israelul a aplicat „o serie de lovituri Hezbollah pe care nu și le-ar fi putut imagina niciodată”. Dar liderul adjunct al grupării, Naim Qassem, a declarat: „Amenințările nu ne vor opri… Suntem pregătiți să facem față tuturor posibilităților militare”.

Vorbind la funeraliile lui Ibrahim Aqil, un comandant de rang înalt al Hezbollah ucis în atacul de vineri al Israelului asupra capitalei Libanului, Beirut, el a declarat: „Am intrat într-o nouă fază, și anume o confruntare deschisă” cu Israelul.

Citește și