• Anul acesta marchează și 1700 de ani de la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în cadrul căruia s-a discutat și despre unificarea datei Paștelui.
  • Papa Francisc a exprimat dorința ca această celebrare comună să devină o regulă, nu o excepție.

În anul 2025, Paștele va fi sărbătorit în aceeași zi de catolici și ortodocși, care urmează calendarele gregorian și, respectiv, iulian. Anul acesta marchează și 1700 de ani de la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în cadrul căruia s-a discutat și despre unificarea datei Paștelui. Papa Francisc a exprimat dorința ca această celebrare comună să devină o regulă, nu o excepție.

În cadrul unei întâlniri cu grupul Pasqua Together 2025, Papa a subliniat importanța sărbătoririi împreună a Paștelui de către toți creștinii. „Sărbătoarea comună să nu mai fie o excepție, ci să devină o normalitate”, a afirmat Papa, încurajând perseverența în căutarea unei soluții pentru a stabili o dată comună pentru această sărbătoare.

Anul 2025 va fi particular, deoarece Paștele, în cele două calendare diferite, gregorian și iulian, folosite de catolici (care vor sărbători Jubileul) și ortodocși, va cădea în aceeași zi și, prin urmare, celebrarea sa „va fi comună pentru toți creștinii”. 

Recomandări

MAI MULȚI ÎN EXTREMĂ
ÎȚI ALEGI CARIERA PE TIKTOK
TOP SUPE DE TOAMNĂ
NU ÎȘI CERE SCUZE
MUSK LANSEAZĂ 5 MISIUNI
CHINA AMENINȚĂ INDUSTRIA UE

Citește și