• Janet Jackson a afirmat în cadrul unui interviu că Harris „nu este de culoare” și că ar fi indiană.
  • Comentariile au fost comparate cu afirmațiile anterioare ale lui Donald Trump despre identitatea rasială a vicepreședintelui.
  • După ce Elmasri a emis o declarație în numele lui Jackson, aceasta a fost rapid dezmințită de reprezentanții cântăreței.

Reprezentanții lui Janet Jackson au declarat pentru Variety că „scuzele” pentru comentariile cântăreței cu privire la originea rasială a candidatului prezidențial democrat Kamala Harris au fost făcute de o persoană care nu este managerul cântăreței. Prin urmare, nu a fost autorizată să vorbească în numele ei.

„Scuzele” neautorizate, raportate pentru prima dată de Buzzfeed și repetate de mai multe instituții importante, au fost făcute de un bărbat pe nume Mo Elmasri, care – aparent în mod inexact – a pretins că este managerul cântăreței. Acesta spune: „Janet Jackson ar dori să clarifice comentariile sale recente. Ea recunoaște că declarațiile sale cu privire la identitatea rasială a vicepreședintelui Kamala Harris s-au bazat pe informații eronate. Janet respectă moștenirea dublă a lui Harris, atât ca femeie de culoare, cât și ca indian, și își cere scuze pentru orice confuzie cauzată. Ea apreciază diversitatea pe care o reprezintă Harris și înțelege importanța celebrării acesteia în societatea actuală. Janet își menține angajamentul de a promova unitatea și înțelegerea.”

Cu toate acestea, cântăreața l-a avut ca manager pe fratele ei, Randy, timp de mulți ani. Se spune că frații sunt în doliu după fratele lor mai mare, Tito, care a murit duminica trecută la vârsta de 70 de ani, și nu sunt disponibili pentru comentarii.

Recomandări

NU ÎȘI CERE SCUZE
MUSK LANSEAZĂ 5 MISIUNI
CURSA PENTRU INTERVIU
BEC AMÂNĂ DECIZIA
CE FILME VEZI?
ROUTH A LĂSAT BILETE

Contactat de Variety, Elmasri a susținut într-un e-mail: „Nu mai lucrez pentru ea. Am fost concediat de Janet și Randy, după încercările de a-i îmbunătăți imaginea în fața opiniei publice și a fanilor ei, iar acest lucru este ceva ce nu merit”. El îi oferă apoi „tot sprijinul” vicepreședintelui Harris. Reprezentanții lui Jackson nu au avut imediat un răspuns, deși surse apropiate de echipa ei spun că Elmasri nu este cunoscut ca fiind asociat direct cu cântăreața.

Biografia lui Elmasri de pe Internet Movie Database spune că este un regizor egiptean și fondatorul unei firme de consultanță numită 24 East Agency și susține că este „consultant creativ pentru multe superstaruri globale”, inclusiv Jackson, Beyonce, Britney Spears și Selena Gomez. Printre creditele sale cinematografice se numără calitatea de producător executiv al viitorului film „Janet Jackson: Family First”. Elmasri a trimis prin e-mail „scuzele” lui Jackson către Variety, duminică, el însuși figurând ca manager al acesteia.

Comentariile lui Jackson despre vicepreședinte au făcut parte dintr-un interviu recent cu The Guardian, în care cântăreața și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la potențialul haos din jurul viitoarelor alegeri din noiembrie. Ea și-a exprimat incertitudinea cu privire la informațiile care i s-au „spus” despre originea rasială a lui Harris, dar a continuat cu declarațiile oricum.

„Ei bine, știți ce se presupune?” a declarat Jackson pentru postul de televiziune. „Ea nu este de culoare. Asta e ceea ce am auzit. Că este indiană. Tatăl ei este alb. Asta mi s-a spus. Adică, nu m-am uitat la știri de câteva zile”, a spus ea. „Mi s-a spus că au descoperit că tatăl ei este alb”.

Comentariile ei par să fie ecoul celor pe care fostul Președinte Donald Trump le-a spus jurnaliștilor în august că Harris, adversara sa democrată, „a devenit de culoare” pentru câștig politic.

„Ea promova doar moștenirea indiană”, a spus Trump într-un interviu la convenția Asociației Naționale a Jurnaliștilor de Culoare.

Tatăl lui Harris a fost confirmat ca fiind un imigrant jamaican. El a venit în SUA pentru a obține un doctorat în economie. Mama ei, care a murit în 2009, a fost o imigrantă indiană.

Citește și